reklama 11C

Český tým všestrannosti zamíří na olympijskou kvalifikaci do Baborówka

ikonka

Již podruhé budou všestranné týmy ze střední a východní Evropy bojovat o kvalifikaci na olympijské hry v Paříži 2024 při Jezdeckém festivalu v polském Baborówku. Češi nakonec postaví čtyřčlenné družstvo. Březinu, Příhodu a Trundu doplní Sukdolák.
03.05.2023 16:06  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12D
 
Jezdecký festival v Baborówko se koná od 18. do 21. května a jeho součástí bude v letošním roce týmová olympijská kvalifikace pro země ze střední a východní Evropy. 
 
„Snažíme se zajistit, aby každý rok mohli jezdci a fanoušci v Baborówku zažít nové věci a krásné sportovní emoce. V roce 2022 jsme vybudovali největší arénu s křemenným pískem v Polsku o rozloze 2.000 metrů čtverečních. V Baborówku jsme také zorganizovali první oficiální soutěže dvojspřeží a čtyřspřeží, včetně Poháru národů,“ uvedl Henryk Święcicki junior, který je ředitelem tamních závodů.
 

Psali jsme: Česká drezura chce na olympiádu. Tým zamíří na kvalifikaci do Maďarska

 

Kvalifikace pro olympijské hry v rámci skupiny C se Baborówku uskuteční již podruhé. V roce 2019 se kvalifikačního podniku před hrami v Tokiu 2020 zúčastnily tři týmy z Polska, z Ruska a z Běloruska. Zvítězil tehdy domácí tým vedený trenérem Marcinem Konarskim ve složení Mariusz Kleniuk a Winona, Joanna Pawlak a Fantastic Frieda, Paweł Spisak a Banderas a Paweł Warszawski a Aristo AZ. Polsko tak mělo poprvé od olympijských her v Aténách v roce 2004 šanci bojovat jako tým o olympijskou medaili.
 
Letos u toho nebude chybět i český národní tým. Původně se počítalo, že do této důležité soutěže na úrovni CCIO4*-L nastoupí jen tři dvojice – Pavel Březina s Cona Ciou, Miloslav Příhoda v sedle Ferreoluse Lat a Miroslav Trunda s Trnkou Ruf. Na poslední chvíli však bylo rozhodnuto, že Češi odstartují ve čtyřech. Tím čtvrtým bude Matěj Sukdolák na Quaidovi. Češi tak budou mít možnost nejhorší výsledek škrtat. Postup do Paříže 2024 vybojuje pouze nejlepší celek ze skupiny.
 

Čtěte také: Praha zažije boj parkurových týmů o olympijskou účast. Češi mají šanci

 
Program Jezdeckého festivalu Baborówko, který se koná v roce 2023 už popatnácté, bude zahrnovat soutěžní kategorie CCI4*-S, CCI4*-L, CCI3*-S, CCI2*-S a také CCIYH2*-S pro mladé koně. 
 
Foto: Josef Malinovský



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE