reklama 11C

Anna Procházková: Grenadier miloval čestná kola. Věděl, že je nejlepší

ikonka

Jezdkyně Anna Procházková je velmi úspěšnou českou reprezentantkou v pony drezuře. Jejím velkým učitelem byl svého času zkušený Grenadier, s nímž absolvovala v roce 2016 své první mistrovství České republiky a získala v jeho sedle svou první medaili.
15.09.2020 06:30  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Pony Grenadier si dnes už užívá pastevního důchodu po své úspěšné drezurní kariéře. V rozhovoru na něj vzpomíná jeho někdejší jezdkyně Anička Procházková, pro kterou byl velkým učitelem a do drezurního pony sportu ji uvedl, jak jen nejlépe mohl.
 
Který z poníků Vaší dosavadní jezdecké kariéry je pro vás nezapomenutelný?
 
Je to určitě můj bývalý poník Grenadier. Poprvé jsem Greníka viděla, když mi ho Hanáčkovi přivezli v roce 2015 hned po mistrovství do stájí. Moje trenérka na něj doslova vystála frontu. V tomto roce totiž Greník mistrovství vyhrál a tak o něj byl velký zájem.
 

ČTĚTE TAKÉ: Adéla Neumannová: Žádný z mých koní nestál miliony, přesto jsou skvělí

 

Jaké byly Vaše společné začátky?
 
Na Greníkovi jsem se začala jezdit drezuru. Byl to ten nejlepší učitel. Nikdy neudělal nic špatného, takže po čase se z nás stala dobrá dvojka. Závodili jsme spolu dva roky a musím říct, že jsou pro mě opravdu nezapomenutelné!
 
Vzpomenete si na vaše společné sportovní úspěchy?
 
Nejkrásnější zážitky mám z mého prvního mistrovství České repubiky v roce 2016, kde jsme vybojovali druhé místo. Poté jsme také dvakrát vyhráli Drezurní šampionát.
 
Měl nějaké speciální vlastnosti či zvyky?
 
Byl to už zkušený pan pony, tak mu připadalo zbytečné se doma v tréninku namáhat. Ale na závodech vždy, když slyšel zvonec na začátku úlohy, se z něj stal profesionál, a naprosto přesně věděl, co má dělat. Miloval, když se mohl v úloze pořádně předvést. Pro mě je nezapomenutelný ten pocit na závodech, když jsem cítila, jak se  Greníček snažil. Vždy chtěl vyhrát a dělal pro to vše, co je v jeho silách. Také samozřejmě miloval čestná kolečka. Když cválal s šerpou a dekou, věděl, že je nejlepší.
 
Udělal vám někdy také nějakou kulišárnu?
 
Nikdy mi neudělal nic zlého. Byl opravdu úžasný. Jenom doma v tréninku se mu moc nechtělo makat, ale to jsme mu odpouštěli.
 

ČTĚTE TAKÉ: Barbora Kamírová: Christo byl lenoch, v krosu však fungoval na maximum

 

A kde je Grenadier dnes?
 
Greník už má odzávoděno. Dnes už je v zaslouženém důchodu na pastvinách u naší známé.
 
Foto archiv Anny Procházkové



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE