reklama 11B

Vištalová: Podpora, jaká je mezi jezdci v Tokiu, se jen tak nevidí

ikonka

Česká paradrezurní reprezentantka Anastasja Vištalová již odpočítává poslední hodiny do jejího startu v Tokiu. Jak si užívá první soutěžní den a co prožívala ve chvíli, kdy její kůň Sterngreifer neprošel první inspekcí, prozradila v rozhovoru.
26.08.2021 13:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB
reklama 12A

 
Anastasja Vištalová a její tým jsou v Tokiu bezmála týden a postupně si zvykají na nezvyklé podnebí i časový posun. „Cesta do Tokia proběhla bez problémů jak v mém případě, tak v případě Frediho. Po příjezdu jsme absolvovali tři tréninky, dva z toho v závodní aréně, jeden dokonce za umělého osvětlení. Den před naším startem jsme měli ještě závěrečný trénink v aréně na opracování, jelikož v té hlavní se již závodí,“ uvedla v úvodu telefonického rozhovoru pro EquiTV.cz.
 
Kromě české jezdkyně tvoří českou paradrezurní ekipu v Tokiu ještě trenérka Magdaléna Pokorná, matka Anastasji Olga Vištalová, která je její osobní asistentkou, a v neposlední řadě veterinář Petr Přikryl. Právě on měl den před startem soutěží plné ruce práce, jelikož Sterngreifer alias Fredy neprošel první veterinární inspekcí.
 

Psali jsme: V Tokiu startuje parajezdectví. Český kůň Fredy prošel re-inspekcí

 
„U té prvotní situace, kdy došlo ke zranění Fredyho, jsem nebyla. Nic méně krátce před veterinární inspekcí došlo k drobnému zranění levé hrudní končetiny a kvůli tomu lehce zakulhal. Nejprve jsme byli odstaveni do holding boxu a z něj nás poslali na reinspkeci. Co je však zajímavé, krátce po té přejímce, možná ani ne pět minut, chodil Fredy absolutně čistě a nejevil žádné příznaky zranění nebo kulhání,“ popisuje Vištalová.
 
„Druhou inspekcí prošel již naprosto bez problémů. Moc děkuji, že se pan doktor Přikryl se o něj celý den a celou noc staral a pak ho i předvedl na reinspekci. Jsem ráda, že jsme to všichni zvládli, i když to byla takové stresová situace, kterou nikdo neočekával a nikdo si ji nepřál. – Mohu vám říct, že to byl velký šok, protože jsme koně s celým týmem zkoušeli několikrát před inspekcí a nejevil žádné problémy. Před tím jsme trénovali pod sedlem a fungoval bez problémů,“ pokračuje jezdkyně.
 

Nepřehlédněte: Finále v Tokiu by byl splněný sportovní sen, říká Anastasja Vištalová

 
V době rozhovoru současně sledovala výkony ostatních sportovců, jejichž soutěže byly na programu již první den. „V tuto chvíli jsem přímo v Equestrian Parku na tribuně a fandím ostatním jezdcům. Je to nádherná podívaná a je škoda, že kvůli pandemii koronaviru nemohu být tribuny zaplněny. Atmosféra mezi jezdci je velmi přátelská a velmi emotivní. Moc se mi např. líbilo, že na té dnešní reinspekci byli téměř všichni soutěžící a jejich týmy, a když bylo oznámeno, že náš kůň prošel, tak se ozval jásot a pískot. To bylo hrozně emotivní a strašně mě to zahřálo u srdce. Taková podpora, kterou si jezdci mezi sebou poskytují, ta se jen tak nevidí,“ konstatovala Anastasja Vištalová v rozhovoru pro EquiTV.cz.
 
Foto: poskytla Anastasja Vištalová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE