reklama 11D

Miloslav Příhoda: Další cíl je Evropa, prodej Ferreoluse není vyloučen

ikonka

Český reprezentant v jezdecké všestrannosti Miloslav Příhoda je již zpět z Tokia a vrátil se k práci s mladými koňmi. „Po tom měsíci jsou trochu divočejší,“ přiznal v rozhovoru pro EquiTV.cz v Písku, kde se mu s jeho svěřenci velmi dařilo.
12.08.2021 15:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB
reklama 12A
 
„Jsem rád, že jsme se vrátili a na těch koních po tom měsíci, co jsme tu nebyli, to nebylo znát. I když byli trochu divočejší, tak skákali extra,“ uvedl Miloslav Příhoda při Kritériích mladých koní, kde se svými svěřenci vybojoval hned několik umístění na předních příčkách.
 
Na odpočinek mu nezbývalo mnoho času. „Návrat musel být rychlý, jelikož ve stáji mám dalších jedenáct koní, takže jsme se vraceli v neděli v půl šesté ráno. Původně jsem myslel, že si na dopoledne půjdu lehnout, nic méně ten jetlag se na nás projevil, protože v Japonsku bylo v tu dobu odpoledne. Takže jsem šel hned jezdit,“ prozradil v rozhovoru pro EquiTV.cz.
 
Miloslav Příhoda také podrobněji popsal návrat z Tokia. „Minulý čtvrtek kolem jedenácté hodiny večer se nakládali koně přímo v Equestrian Parku v Tokiu do kamionů, které je odvezli na letiště. Tentokrát byla změna. Když koně letěli do Japonska, tak měli mezipřistání v Dubaji, ale zpět mohli letět přes Rusko, což bylo fajn, jelikož strávili o čtyři hodiny méně v letadle. V pátek odpoledne byli složeni v Lutychu, kde je převzala šéfka naší ekipy Karolína Žižková. My jsme přijeli v sobotu odpoledne, naložili je do našich kamionů a odvezli si je domů,“ pokračuje.
 

Nepřehlédněte: Kellnerová: S Jessicou jsme dosáhly dlouhodobého cíle. Jsem jí vděčná

 
„Jsem nesmírně šťastný, jak se Ferda prezentoval, s jakou lehkostí se prezentoval a nebýt hloupých jezdeckých chyb, tak se s tím popasoval opravdu skvěle. Největší radost mám z toho, že je úplně v cajku a cítí se super. Původně jsem myslel, že třeba čtrnáct dní na něj nepolezu a bude chodit jen na procházky v kroku nebo na lonži a nechá se trochu odfouknout. Ale jelikož hned druhý den jsem ho nemohl uvodit na ohlávce a málem mi utekl, tak na něj musím sedat a chodí do terénu. Čtrnáct dní bude mít volnější režim pod sedlem a jelikož se cítí opravdu skvěle, tak jsme se dohodli, že bychom měli postavit i tým pro mistrovství Evropy do švýcarského Avenches, takže další cíl je mistrovství Evropy,“ plánuje Příhoda.
 
Zároveň také prozradil, jak je to s diskutovaným prodejem. „Plán je takový, že samozřejmě pořád jezdecký sport je hodně o té finanční stránce, a když přijde zajímavá nabídka, kterou budeme akceptovat jak já, tak Vladimír Malák, který je polovičním vlastníkem Ferdy, tak jsme domluveni, že kdyby se něco takového stalo, tak kůň má opravdu kvalitu, je charakterní a pro nějakého juniora nebo mladého jezdce může na světové úrovni udělat skvělou službu a bude mít skvělého parťáka. Vláďa přislíbil, že kdyby se Ferda prodal, tak je ochoten zainvestovat a zkusíme vybrat opět nějakého šampiona,“ uzavřel Miloslav Příhoda rozhovor pro EquiTV.cz.
 
Foto a video: Karel Rozboud
 




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE