reklama 11A

Střední škola ve Velké Chuchli září novotou

Zahájení školního roku 2017/2018 mělo pro zaměstnance a žáky Střední školy dostihového sportu a jezdectví Praha - Velká Chuchle vůni novoty. O slavnostním otevření školy po rekonstrukci se dočtete v článku Jany Fatěnové...
05.09.2017 09:05  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

Foto: Jana Fatěnová
 
Zahájení školního roku 2017/2018  mělo pro zaměstnance a žáky Střední školy dostihového sportu a jezdectví   Praha - Velká Chuchle vůni novoty.  Již 61 let tato vzdělávací instituce připravuje milovníky rychlých koní pro dostihový provoz. 
 
Malebně zelenající se údolí Velké Chuchle v tomto století již dvakrát stihla navštívit voda, která se Prahou valila při povodních v letech 2002 a 2013. Voda neminula ani chuchelské stáje a prohnala se i dostihovou školou. Za sebou zanechala zkázu. 
 
Pro zaměstnance a žáky dostihové školy to znamenalo do dnešních dní učit se a pracovat v externích prostorách ve Strašnicích, zatím co probíhala rekonstrukce prostor školy ve Velké Chuchli. Rekonstrukce byla úspěšně ukončena.  
 
Slavnostní otevření rekonstruované školy se uskutečnilo s nástupem žáků do školních lavic, kdy pro zástupce magistrátu, vzácné hosty, žáky současné i minulé a rodiče byla připravena prohlídka prostor školy a přiléhajícího domova mládeže, kterou připravila ředitelka školy Ing. Soňa Froňková, Ph.D. se zaměstnanci školy. 
 
I Vy můžete nahlédnout spolu s námi do prostor dostihové školy, kde se připravují ve tříletém oboru denního i dálkového studia jezdci a chovatelé koní se zaměřením na dostihový sport, ve čtyřletém studijním oboru chovatelé  se zaměřením na dostihový sport a v tříletém nástavbovém studiu trenéři dostihových a sportovních koní.  
 
Text: Jana Fatěnová



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }