reklama 11B

Dostihový den Pražské plynárenské 2017 v Chuchli

Před početnou diváckou kulisou se v neděli uskutečnila 5. kapitola letošní sezony v Conseq Parku Velká Chuchle, v jejímž programu byla největší pozornost upřena na první díl Klasické trojkoruny, 96. Velkou jarní cenu Pražské plynárenské s 11 aktéry.
14.05.2017 20:32  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

 

Klasickým vítězem se stal Sir Sun

Ostře dostih rozběhli zdejší novic Ultimate Fight a Darien, kteří však svému tempu v koncovce podlehli. Třetí cválal Noble Cliffs (ž. Mitchell, tr. Török, DS Pegas, 7:1) a právě on po zatočení do cílové roviny převzal vedení a dlouho první pozici držel. V posledních desítkách metrů však neodolal náporu Sir Suna. Ten nastoupil bez předchozí sezónní rozcvičky, ale tato skutečnost mu v jeho výkonu nevadila. V kurzu 12:1 nabízený premiant loňského Gerschova memoriálu Sir Sun zvítězil jistě o tři čtvrtiny délky, na měkčí dráze v čase 1:40,57, a přinesl premiérové klasické vítězství trenéru Luboši Urbánkovi, čtvrtý klasický triumf stáji Lokotrans (pět let po výhře Mystic Swinga druhý v tomto dostihu) a již osmé prvenství (čtvrté ve Velké jarní ceně) na klasické scéně pro žokeje Jiřího Chaloupku. Ten vyhrál letos vůbec poprvé a v kariéře mu chybějí dva plné zasáhy k dosažení mety 400 vyhraných dostihů.
 
Délku a čtvrt za Noble Cliffsem obsadil i při osmém životním vystoupení medailovou pozici loňský juniorský šampión a sázkový favorit Zock (ž. Zatloukal, tr. Blažková, Joly, 2,5:1), jen o krk čtvrtý skončil druhý zástupce DS Pegas Gold Evasive (ž. Foret, 15:1), za nímž délku a čtvrt zpět doplnil nejlepší pětici Orssio (ž. Verner, tr. Drlík, stáj Hrubý, 25:1). V těsném závěsu vybojovali dotovaná místa ještě český rodák Riverton (ž. Rája, tr. Juránek, Rabbit Trhový Štěpánov, 17:1) a Dominique (ž. Breux, tr. Tůma, Dr. Charvát, 5,5:1).
 

Další dění:

V otevírací Ceně Fotosoutěže Nikon 2017 (hdcp IV. k., 1200 m) jistě získal druhý životní triumf do sezóny vstupující Tapajo (tr. V. Chaloupka, Stáj Sokrates, 8,5:1), v jehož sedle prvního kariérního vítězství dosáhl jezdec Martin Laštovička.
 
Také podruhé v životě se naplno prosadil i premiant Ceny Prague catering (hdcp V. k., 1200 m), jímž se po boji o krk stal Kárl (tr. Hanousek, stáj Alice Zimčíková, 8,5:1), vedený dvojnásobnou vítězkou Nikon Ladies Cupu Martinou Havelkovou.
 
Roli favorita pak v Ceně Mistra světa ze Znovínu (IV. k., 1800 m) pro tříleté nezvítězivší splnil reprezentant stáje Roman Negben (ž. Zatloukal, 2:1), který zároveň ukončil čekání trenérky Heleny Blažkové na letošní první výhru.
 
Prvního kariérního triumfu se v Ceně Pražské plynárenské Distribuce (hdcp IV. k., 1800 m) dočkal v obou loňských startech umístěný Private Ryan (žk. Florian, tr. Šatra, Kelso Stables, 5:1), jenž třetím životním startem zahájil letošní sezónu.
 
Cenu Pražské plynárenské Servis distribuce (hdcp III. k., 1800 m) pak ve druhé kariérní prvenství proměnil Namid Star (tr. Růžičková, stáj BoKa Seniors, 11:1), v jehož sedle završil žokej Milan Zatloukal čtyřiatřicáté kariérní double.
 
V Ceně sázky na velké pořadí (III. k., 2400 m) pro tříleté koně si od startu suverénně počínal favorizovaný Nagano Gold (tr. Wroblewski, stáj Syndikát V3J, 1,6:1), který na své konto přidal druhé letošní i životní vítězství velmi lehce o patnáct délek a jehož žokej Jan Verner i při pátém pokračování letošní sezóny v Conseq Parku Velká Chuchle ovládl jeden dostih dne.
 
V závěrečné Ceně Arny (III. k., 2400 m) prvního životního triumfu dosáhla čtyřletá Santa Padrona (9:1), její trenér Luboš Urbánek i majitel stáj Lokotrans vyhráli v neděli podruhé a žokej Petr Foret se dočkal jubilejního 200. vítězství kariéry.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE