reklama 11A

Evropský pohár žokejů 2017 bude na konci prázdnin

Úspěšný Evropský pohár žokejů se vrátí do pražské Chuchle i letos! A opět bude jedinečným podnikem českého dostihového kalendáře s vysokými dotacemi a nevšedním doprovodným programem. Máme pro vás podrobnosti...
16.05.2017 12:40  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Návštěvníci se mohou těšit na špičkový dostihový den. Nejdůležitější informace jsou, že Evropský pohár žokejů se letos uskuteční o posledním prázdninovém víkendu, a že uzávěrka prvního kola přihlášek je již 1. června! Vstup do podzimní části sezóny v Chuchli tak proběhne ve velkém stylu.
 
Struktura dostihového dne bude podobná té loňské. Programu bude dominovat čtveřice velkých dostihů se zajímavými dotacemi. Hlavní dostih dne se poběží na 1 400 metrů a ponese označení grupa 3 s velkorysou dotací 1 600 000 korun pod záštitou společnosti LERAM. Na 1 800 metrů poměří své síly koně o 550 000 korun pod záštitou LOKO TRANS. Další dva velké dostihy budou tradiční Gerschův memoriál pro dvouleté talentované koně a Cena turfu, oba o 550 000 korun. Gerschův memoriál proběhne pod křídly společnosti PEMAT TRADING a poběží se na 1 400 metrů, Cena turfu je vytrvalostní dostih na 2 400 metrů. V jeden dostihový den tak budou k vidění 3 dostihy kategorie listed a jeden grupy 3, to nejlepší v Chuchli na začátku podzimu. Celková dotace dne bude 3,7 milionu korun, a opět tak v Chuchli uvidíte nejbohatší den rovinových dostihů na našem území.
 
Organizátoři nyní pilně pracují na seznamu žokejů, kteří se do Prahy na konci prázdnin podívají. Špičkový evropský žokej má tak nabitý program, že je velmi složité vědět s časovým předstihem, jestli se uvolí navštívit zajímavý dostihový mítink v Praze. Jméno Evropského poháru žokejů se ale hlavně loni nesmazatelně zapsalo do evropského dostihového kalendáře, takže je jisté, že se na startu znovu objeví spousta hvězd.
 
Opravdu hodně se myslí při pořádání mítinku na diváky, takže i letos se budou moci těšit na nespočet atrakcí a položek zábavného doprovodného programu. První i druhý ročník Evropského poháru žokejů přinesly divácké rekordy, letos se mítink posouvá ještě blíže k létu, takže lze očekávat příznivé počasí. 
 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE