reklama 11C

Týmová horečka zvaná Global Champions League 2016

V neděli 10. dubna oficiálně odstartuje na Miami Beach první ročník seriálu Global Champions League, což je nový formát soutěže družstev v rámci Longines Global Champions Tour. Kdo nastoupí do prvního kola, se dočtete v tiskové zprávě.
07.04.2016 11:12  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Foto: LGCT / Stefano Grasso

Ve středu 6. dubna bylo oficiálně oznámeno složení týmů pro zahajovací kolo soutěže zcela nového formátu. Pod názvem Global Champions League budou v každém ze závodů tradiční série LGCT závodit jezdci ve speciálně sestavených týmech. První kolo se uskuteční na Miami Beach v neděli 10. dubna
 
Podívejme se, jaká jsou základní pravidla. Před zahájením sezony se utvořila družstva, která nesou název vždy jednoho z míst, kde se série LGCT a LGCL jede. Podle pravidel týmové soutěže se každé družstvo, respektive dva jezdci z něj, musí zúčastnit každého z kol. Kteří to budou, musí být oznámeno s definitivními přihláškami
 
Tyto dvě dvojice pak absolvují speciální dvoukolovou soutěž s překážkami do 155 cm. O pořadí družstev rozhoduje součet trestných bodů a časů z druhého kola. Obě kola překoná jezdec se stejným koněm, a tento kůň se ve stejný den nemůže už účastnit žádné jiné soutěže.  
 
Bude zajímavé sledovat, jak družstva taktizují, jakou zvolí skladbu dvojic pro celou sezonu, jak budou schopni dlouhodobě plánovat složení pro jednotlivá kola. 
 
Miami zažije vůbec první oficiální soutěž této zcela nové série. Vše vypukne v neděli 10. dubna v 11.30 hodin, diváci budou mít vstup zdarma. 
Domácí jezdci USA Kent Farrington a Georgina Bloomberg se budou snažit, o co nejlepší start do série pro družstvo Miami Glory. Seskupení Valkenswaard United kombinuje zajímavou dvojici: jedna z největších legend jezdectví John Whitaker bude za závodit spolu s mladým nadějným Irem Bertramem Allenem. Paris Jets posílají do první klání belgickou dvojici Gregory Wathelet a Nicola Philippaerts zatímco Rome Gladiators bude mít ryze ženský tým ve složení Laura Kraut a Laura Renwick. Ti všichni se popasují s dalšími hvězdami, jako jsou Harrie Smolders, Ben Maher, Doda de Miranda či Quentin Judge.
 
Soutěž pomáhá také výkonnostnímu růstu jezdcům v kategorii U25, kteří mohou závodit s nejzkušenějšími jezdci světa společně v družstvech a učit se od nich. 
 
Jak vše dopadne, a které družstvo vstoupí nejlépe do zbrusu nového formátu seriálu, se dozvíme v neděli 10. dubna.
 
Více informací najdete ZDE
 
Zdroj: tisková zpráva LGCT



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE