reklama 11C

Osmnáct skokových týmů jde do finále Poháru národů

Osmnáct družstev, která se kvalifikovala do finále Poháru národů Furusiyya Nations Cup míří do Barcelony. Tam se ve dnech 22. – 25. září odehraje rozhodující soutěž. Jak vypadá složení finalistů a další informace, se dočtete v článku…
21.09.2016 11:18  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

V barvách Británie se objeví úřadující olympijský vítěz Nick Skelton. Foto: FEI / Richard Juilliart 

Podle pravidel FEI postupuje z kvalifikačních kol v průběhu sezony celkem osmnáct finalistů pro závěrečné boje Furusiyya Nations Cupu. Celkem sedm míst nejsilnější evropská skupina takzvaná Divize 1.
 
Letos z těchto příček zamíří do Barcelony Francie, Itálie, Irsko, Německo, Nizozemí, Švédsko, Švýcarsko a Velká Británie
 
Dvě místa mají zajištěná nejlepší celky z Divize 2. Vítězi druhé evropské skupiny se stali suverénně Ukrajinci, jenže účast ve finále odřekli, a tak postupují druhý a třetí celek. Těmi jsou Rakušané a Španělé.
 
Severoamerická a středoamerická skupina také dvě místa. Přes oceán přicestují do Španělska týmy USA a Mexika. Z jižní Ameriky pak postupují Brazilci a Kolumbijci. Jedno místo Afrika, kterou bude zastupovat Egypt. 
 
Nárok na finále mají dva týmy z Asie a Oceanie a dva ze středního východu. Zde se otevřela možnost pro družstva, která skončila „pod čarou“ v bodování evropské první divize. Protože ze skupiny Asie a Oceánie budou závodit v Barceloně jen Australané a za střední východ pouze Katar, zůstávají dvě místa volná. Ta zaplnila FEI osmým a devátým celkem z elitní evropské divize: Belgií a Velkou Británií. Belgie přitom bude při finále plnit roli obhájců prvního místa z roku 2015. 
 
Na národní týmy čeká ve čtvrtek 22. září první finálová soutěž. Z ni vzejde osm nejlepších celků, které změří síly v hlavním finále o dva dny později. Mezi tím je pro týmy na devátémosmnáctém místě na pátek 23. září připraven takzvaný Challenge Cup. 
 
V soupiskách startujících jezdců nechybí legendy, jako je úřadující olympijský vítěz Nick Skelton (GBR) nebo Ludger Beerbaum (GER), který po OH v Riu oznámil konec kariéry v národním týmu s tím, že právě finále v Barceloně bude jeho posledním startem v Poháru národů za Německo
 

Web CSIO5* Barcelona můžete navštívit ZDE




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE