reklama 11D

Pohár národů v kanadském Langley pro mexický tým

Družstvo Mexika vybojovalo vítězství v třetím kole severoamerické série Furusiyya Nations Cup. Triumfu dosáhli Mexičané v pátek 3. června při CSIO3* Langley v Kanadě, a dostali se tak na první příčku bodování jejich skupiny.
07.06.2016 09:38  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Pohár národů při CSIO v Langley vyhrálo Mexiko. Foto: FEI / Rebecca Berry

Soutěž Poháru národů je pro region severní Ameriky a Karibikuukončená. Tento region měl totiž vypsaná tři kola, z nichž poslední se odehrálo při CSIO v Langley ve dnech 2. – 5. června. Do pátečního Poháru národů tam nastoupily čtyři celky: Mexiko, USA, Kanada a Irsko.

Spojení státy americké, které mají ve FEI žebříčku dva jezdce v TOP10, přičemž McLaind Ward se nově dostal do jeho vedení, neměly v Kanadě áčkový kádr. Jejich nejlepší jezdci se totiž zdržují v Evropě, kde závodí v Global Champions Tour a dalších prestižních soutěžích. Tým ve složení Jonathan McCrea, Karl Cook, Christine McCrea a Richard Fellers tak dojel na čtvrtém místě s celkem 17 trestnými body.

Třetí místo získalo Irsko, které jinak boduje v evropské Divizi 1, a jenž je čerstvým vítězem pětihvězdového Poháru národů v St. Gallen. V Kanadě také nebyli nejlepší Irové. Závodili tam Daniel Coyle, Connor Swail, Jennifer Crooks a james Chawke a celkem nasbírali 16 bodů.

Domácí kanadský celek dojel druhý. Reprezentovali jej Eric Lamaze, Amy Millar, Toffany Foster a Ben Asselin. Jejich výsledek po dvou kolech měl hodnotu 14 trestných bodů. Tři chyby z druhého kola, to byl konečný výsledek vítězných Mexičanů. Na jejich úspěchu se podíleli Alberto Michan, Francisco Pasquel, Patricio Pasquel a Juan Jose Zendejas Salgado. Mexiko také vyhrálo celou skupinu severní Ameriky a Karibiku.


Výsledky Poháru národů v Langley:

1. Mexiko 12 bodů: Tino la Chapelle (Juan Jose Zendejas Salgado) 12/0, Babel (Patricio Pasquel) 0/4, Naranjo (Francisco Asquel) 0/8 , Gigolo van de Broekkant (Alberto Michan) 0/DNS.

2. Kanada 14 bodů: Victor (Tiffany Foster) 0/0, Veyron (Ben Asselin) 4/0, Heros (Amy Millar) 13/0, Coco Bongo (Eric Lamaze) 10/DNS.

3. Irsko 16 bodů: Tennyson (Daniel Coyle) 0/0, Eros H (James Chawke) 8/12, SF Uryadi (Jennifer Crooks) 9/8, Grafton (Conor Swail) 0/0.

4. USA 17 bodů: Special Lux (Jonathan McCrea) 0/4, Tembla (Karl Cook) 9/4, Nektarina B (Christine McCrea) 9/0, Flexible (Rich Fellers) 0/4.
 




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }