reklama 11D

Pohár národů v Cáchách pro suverénní Německo

Ve čtvrtek 14. července se v rámci CSIO5* v Cáchách jela týmová soutěž Poháru národů. Ta sice není započítávaná do FEI Furusiyya Nations Cup, ovšem atraktivita festivalu v Cáchách zaručila účast družstev složených z nejlepších jezdců světa.
15.07.2016 08:48  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Němci vyhráli Pohár národů při CSIO Cáchy 2016. Foto: CHIO Aachen / Michael Strauch

V rozhovoru před vypuknutím festivalu CHIO v Cáchách uvedl trenér německé skokové reprezentace Otto Becker, že do Cách vyšle tým složený z olympijských jezdců pro Rio. Němci byli díky tomu pasováni do role favoritů, kterou splnili na jedničku.

Do týmové soutěže nastupovali v sestavě: Christian Ahlmann (Epleaser van´t Heike), Marcus Ehning (Pret a Tout), Meredith Michaels-Beerbaum (Fibonacci) a Ludger Beerbaum (Casello). V první jízdě jednou chyboval Ahlmann, avšak jeho kolegové dokončili bez trestných bodů, takže se jeho body škrtaly. V druhé jízděnechyboval nikdo, a Německo tak dojelo dvoukolovou soutěž s překážkami do 160 cm s čistým kontem.

Jedna chyba se počítala celku Francie. V prvním kole chyboval jednou Kevin Staut a jednou Phillipe Rozier. Pénélope Leprevost a Roger Yves Bost přešli parkur bez zaváhání. Do druhého kola tak šli francouzští jezdci s jednou chybou. V druhé jízdě dovel Staut 8 bodů, zbylí jezdci nechybovali. Po škrtnutí výsledku Stauta měla Francie 4 trestné body celkem.

Stejný výsledek zaznamenaly třetí Spojené státy americké. Po první jízdě měl jejich celek výborně nakročeno, protože první tři dvojice nechybovaly, a tak poslední Beezie Madden ani nemusela startovat. Jenže v druhém kole se škrtal výsledek 12 trestných bodů McLaina Warda a chyba právě Beezie Madden v druhé jízdě se tak musela započítat. Na dalších místech se seřadili Velká Británie, Švýcarsko, Belgie, Kanada a Nizozemí.

Odpoledne ještě předcházela klasická stopadesátka na čas, kterou vyhrála Laura Kraut (USA) na Confu, před irskými jezdci Jonathanem Gordonem s Fellinim a Cianem O´Connorem na Callisto.


Výsledky z CHIO Aachen jsou k nahlédnutí ZDE




 




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE