reklama 11C

OH Rio: na start se chystají drezurní hvězdy světa

V úterý 9. srpna se v Riu de Janeiru uzavřela olympijská soutěž všestrannosti a rozdaly se první sady medailí. Od středy 10. srpna přichází ke slovu drezurní specialisté, a dá se očekávat, že uvidíme to nejlepší, co světová drezura může nabídnout.
10.08.2016 10:16  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Foto: Tomáš Holcbecher

Drezurní soutěže na olympijských hrách v Riu startují ve středu 10. srpna prvním kolem, v kterém se jede úloha Grand Prix. Ta se započítává do hodnocení jednotlivců i týmů. Do Ria postoupilo šedesát kvalifikovaných dvojic, a zahajovací úloha je vzhledem k časové náročnosti rozdělená do dvou dnů.
 
Středa nabídne prvních třicet výkonů, druhá polovina startovního pole odjede své první kolo ve čtvrtek 11. srpna
 
V první skupině startujících uvidíme členy nizozemské ekipy Adelinde Cornelissen (Parzival) a Edwarda Gala (Voice). Za obhájce zlatatedy Britynastoupí Fiona Bigwood (Orthilia) a Spencer Wilton (Super Nova Ii). Ti při londýnském vítězství na OH v roce 2012 neúčinkovali
Roli favoritů se budou snažit potvrdit Němci. Ve středu pojede benjamínek týmu Sonke Rothengberger na Cosmo a Dorothee Schneider s Showtime FRH.
 
O den později přijdou na řadu další členové zmíněných týmů, včetně obhájkyně individuálního zlata Charlotte Dujardin (GBR) s Valegrem. Nastoupí také její kolega Carl Hester na Nip Tuck. Nizozemce podpoří Diederik Van Silfhout s Arlandem a vítěz letošního Světového poháru Hans Peter Minderhoud na Johnsonovi
 
Těšit se můžeme na špičkovou drezuru v podání Němky Kristiny Broring-Sprehe (Desperados FRH) a olympijská legendy Isabell Werth (GER) na Weihegold. 
 
Vedle drezurně nejsilnějších národů se jistě nenechají zastínit Švédi, ve čtvrtek pojede Patrik Kittel (Deja) a Tinne Wilhelmsson Silfven (Don Aurelio). Druhý den nastoupí také rakouská jednička Victoria Max-Theurer (Della Cavaleria) a španělská nejlepší drezurní dvojice Beatriz Ferrer-Salat a Delgado.
 
Tak „trochu českou“ nadějí je Marcela Krinke Susmelj (Molbeger), která sice reprezentuje Švýcarsko, ale kořeny má v Česku. Oba její rodiče jsou Češi a na západ emigrovali, když byly Marcele tři roky.
 
V druhé skupině pojede také nejsilnější ruská dvojice Inessa Merkulova a Mister X, jejichž start byl kvůli ruské dopingové aféře až do poslední chvíle otázkou rozhodnutí MOV, stejně jako u dalších ruských jezdců. Nakonec se všichni do Ria dostali, protože ani jeden z nich neměl v minulosti dopingový nález v souvislosti s OH.
 
 

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY NAJDETE TADY

JEZDECTVÍ NA OH RIO 2016: VŠE NA JEDNOM MÍSTĚ ZDE

JEZDECTVÍ NA OH RIO 2016 V ČESKÉ TELEVIZI

 
 



Štítky: OHRiodrezura
reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE