reklama 11A

OH Rio: všestrannostní cross zamíchal pořadím

Olympijská všestrannost má za sebou druhou disciplínu – terénní zkoušku. Jezdci po prohlídce předpovídali, že cross bude rozhodující částí, a měli pravdu. Pořadí se zamíchalo. Po drezuře vedoucí Fox-Pitt se propadl, na čele je Christopher Burton.
08.08.2016 20:20  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 

Pouze tři jezdci projeli cílem terénní zkoušky, která byla na programu OH v Riu v pondělí 8. srpna, bez trestných bodů. Kurz crossu byl velmi náročný s mnoha úzkými průčelími a rychlým sledem skoků v překážkách, a tak jak většina jezdců předpokládala, míchala druhá disciplína závodu pořadím dvojic.

Po drezuře vedl Brit William Fox-Pitt, jenže právě 30,40 trestných bodů z terénní jízdy jej odsunulo na 22. místo v průběžném pořadí, což je pravděpodobně pro Fox-Pitta konec nadějím na umístění vysoko ve výsledkové listině.

Cross potrápil i další hvězdy, Ingrid Klimke s Hale Bobem dojela s výsledkem 26 trestných bodů, její kolegyně z týmu Sandra Auffahrt s Opgun Luovo, která je mistryní světa, si dovezla 24,80 bodů. Čtrnáct dvojic jízdu vůbec nedokončilo. Smolný pád zaznamenal Novozélanďan Tim Price. Kurzem postupoval bez zaváhání, jenže došlo k pádu mezi překážkami, protože kůň uklouzl po uvolněných drnech trávy. Bohužel pravidla mluví jasně a i pád mimo překážku je jasným důvodem k vyloučení.

Nicméně jeho národní tým se drží průběžně na stříbrné příčce, třetí jsou Francouzi a ve vedení jsou Australané. Němci, kteří byli první po drezurách, se propadli na čtvrtou příčku.

V jednotlivcích si polepšil Michael Jung, který byl jedním z čistých jezdců v crossu a je druhý. Dalším bezchybným jezdcem v terénu byl Astier Nicolas, jenž je třetí. Ve vedení je před parkurem Australan Christopher Burton.

V TOP5 se drží také dva veteráni, čtvrtý je legendární Mark Todd (NZL), kterému je 60 let, pátý je Američan Dutton, který je o sedm mladší.

Rozdíly na špičce jsou velmi malé, zejména na medialových pozicích, a tak se dá předpokládat napínavý závěr. O titulech se rozhodne v úterý 9. srpna.
 

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY NAJDETE TADY

JEZDECTVÍ NA OH RIO 2016: VŠE NA JEDNOM MÍSTĚ ZDE

JEZDECTVÍ NA OH RIO 2016 V ČESKÉ TELEVIZI


- 8 8. 2016 TV přenos

- 8. 8. 2016 TV sestřih
 




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE