reklama 11A

Kvalifikace na VP oslavou Evropského dne koní

Seriál kvalifikací na 127. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou pomalu končí. Poslední čtvrtý díl je na programu v sobotu 9. září. Mítink ale nebude jen o dostizích, už potřetí bude i oslavou Evropského dne koní. Více se dočtete v tiskové zprávě.
31.08.2017 08:40  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

 

Seriál kvalifikací na 127. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou pomalu končí. Poslední čtvrtý díl je na programu v sobotu 9. září. Mítink ale nebude jen o dostizích, už potřetí bude i oslavou Evropského dne koní. Hlavní kvalifikační dostih se poběží za podpory sítě „koňských měst“ EURO EQUUS.
 
Evropská síť EURO EQUUS vznikla v roce 2005. Asociace sdružuje města s koňskou tradicí, tedy i Pardubice. Ty dokonce v roce 2019 ponesou putovní titul Evropské město koní. Oslavy Evropského dne koní vždy připadají na druhý zářijový víkend. 
 
„Ve spolupráci s městem Pardubice jsme pro návštěvníky dostihů připravili doprovodný program, který je zaměřen především na děti. Ale určitě i dospělí si tu to svoje najdou,“ říká místopředseda představenstva a výkonný ředitel Dostihového spolku a.s. Martin Korba. Pro děti jsou připraveny soutěže s koňskou tématikou, nebude chybět dětský parkur, hod podkovou, výtvarné dílny, projížďky na koních atd. Pro dospělé jsou pak připraveny prezentace členských měst asociace EURO EQUUS i ochutnávky místních specialit. 
 
První dostih mítinku startuje ve 13 hodin, areál závodiště je ale otevřen už od dopoledních hodin. Diváci budou moci opět využít fan zónu, děti si znovu mohou vyzkoušet překonávání překážek v rámci Dětské Velké pardubické. V nabídce jsou také projížďky konibusem či možnost zakoupit si projížďku kočárem po dostihové dráze. 
 
O síti EURO EQUUS
 
Členskými městy evropské sítě EURO EQUUS jsou vedle Pardubic také belgický Waregem s tradicí dostihů, španělský Jerez de la Frontera, proslulý Královskou andaluskou školou jezdeckého umění i chovem andaluských koní, portugalská Golega známá chovem lusitánských koní a od roku 2015 také polská Wroclaw. Asociace usiluje o propagaci a další rozvoj kulturního dědictví chovu koní. Základem je intenzivní spolupráce členských měst, která se snaží podporovat a vytvářet podmínky pro výcvikové projekty, chovy, specializované výstavy a podobně. Od letošního roku asociaci EURO EQUUS předsedá primátor města Pardubice Martin Charvát. 
 
Zdroj: tisková zpráva DS



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE