reklama 11C

Evropu čekají již jen tři parkurové Poháry národů

Itálie a Belgie, to jsou země, které jsou ve vedení dvou evropských divizí v rámci skokového Poháru národů. Do konce série zbývají už jen tři kola. Vše vyvrcholí v září v barcelonském finále, kde se rozhodne o pohybu týmů mezi divizemi…
07.07.2017 11:40  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Kevin Staut při PN v La Baule. Foto: FEI / Richard Juilliart
 
Evropa se v rámci skokového Poháru národů dělí už několikátou sezonu na dvě divize. Elitní skupina má označení Divize 1 a je v ní pouze osm družstev z tohoto  velice silného kontinentu. Zbylé týmy jsou ve dvojce, kam pro letošní sezonu sestoupila taková družstva jako Belgie a Velká Británie.
 
Právě Belgie má ale nejlépe našlápnuto na to, aby se v roce 2018 vrátila do jedničky. Pokud budou pro postup mezi divizemi platit stejná pravidla jako v předchozím období, nestačí však vyhrát žebříček Divize 2, ale kritériem je být nejlépe umístěnou zemí z dvojky právě v pořadí finále ve Španělsku. Na druhé příčce je Velká Británie, a jelikož pro tuto divizi zbývá poslední kvalifikační kolo při CSIO v Gijonu, dá se předpokládat, že to budou tyto dvě země, které budou v Barceloně bojovat o návrat. 
 
Naopak v elitní Divizi 1 setrvá v sezoně 2018 sedm celků, poslední na žebříčku sestoupí do dvojky. Aktuálně by to byli Nizozemci, kteří mají nejméně bodů. To samo o sobě je dokladem obrovsky vyrovnané a sportovně vysoké úrovně první evropské skupiny. V kalendáři jim zbývají tři kola, a to CSIO Falsterbo, CSIO Dublin a CSIO Hickstead. Ve vedení je Itálie.
 
Česká republika je v roce 2017 v Divizi 2, a protože se náš tým účastnil, a nutno dodat, že úspěšně, pouze dvou Pohárů národů, do finále tak z osmé příčky postoupit nemohou.
 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE