reklama 11A

Česko má v bodování PN průběžně šestou příčku

V pátek 9. června se v Sopotech jelo páté kolo skokového Poháru národů Divize 2. České družstvo v něm skončilo na výborné 4. příčce. V jejich podání to byla letos teprve druhá pohárová soutěž. Do konce sezony zbývají dvě kola a ČR je v žebříčku šestá
10.06.2017 08:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Ilustrační foto: Kateřina Návojová

Český národní tým se letos představil zatím v Pohár národů v Linci v květnu a podruhé v červnu v polských Sopotech. V obou případech brali naši jezdci do žebříčku druhé divize FEI body za 4. místo. Mají tak 140 bodů a drží 6. příčku bodování. 
 
Ve vedení je Belgie s 350 body, stíhat se je snaží Britové, kteří mají momentálně 255 bodů. Obě tyto země sestoupily pro sezonu 2017 z elitní Divize 1. Na 3. příčce jsou Norové, následováni Dány a Portugalci. 
 
Podle pravidel pro sezonu 2017 do první divize postoupil celek, který byl nejvýše postavený ve finále Poháru národů na podzim v Barceloně, což byli Španělé. Sestava Divize 1 byla zredukována na osm celků, čímž klesly dva celky, a to výše zmíněná Belgie a Velká Británie.
 
Jak bude vypadat pohyb týmů před sezonou 2018 se dozvíme po finále Poháru národů, které se odehraje opět v Barceloně na přelomu září a října.
 

Podrobnosti k Poháru národů najdete na webu FEI 




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE