reklama 11A

Češi v Poháru národů CSIO Linz skončili čtvrtí

ON-LINE REPORTÁŽ: Český tým si pro Pohár národů, který se jel v pátek 5. května při CSIO v Linci, vylosoval devítku. V českých barvách nastoupili Zuzana Zelinková, Emma de Moussac, Ondřej Zvára a Kamil Papoušek. Nakonec obsadili krásné čtvrté místo.
05.05.2017 15:39  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Foto: Kateřina Návojová

V pátek 5. května se jede první soutěž série Poháru národů Divize 2, kam patří také Česko. Češi si prostřednictvím vedoucí ekipy Markéty Šveňkové jako startovní pořadí vylosovali devítku. Nastoupí v sestavě Zuzana Zelinková – Caleri II, Emma de Moussac – Diva, Ondřej Zvára – Cento Lano a Kamil Papoušek – Centissimo. 
 
Na soupisce je třináct týmů, včetně velmi silných Belgičanů a Britů. Startovní listina je ZDE.
 
Začátek prvního kola Poháru národů v Linci je stanoven na 16.00 hodin.
 
Výsledky můžete sledovat v tomto odkazu. Online přenos vysílá FEI TV.
 
16.00 - Nepopulární jedničku mají Norové, zahájí za ně Marit Skollerud na Nicole. Pár minut po 16. hodině online výsledky na Longines Timing zatím neběží. Norka začala bez chyb. Za Německo už jel Niklas Krieg s Carellou a chyboval jednou, stejně jako Rus Tuganov se Suspens Floreval.
 
16.17 - Svou první jízdu má za sebou i Dánsko, tam je zatím 9 trestných bodů. 
 
16.19 - Zuzana Zelinková nechybovala! Česko je tak momentálně na tom výborně. Nulu měla jen první dvojice z Norska.
 
16.25 - aktualizace online výsledků bohužel neprobíhá pružně. Průběžné výsledky ukazují jen tři dvojice. 
 
16.42 - online výsledky jsou stále nefunknčí, budeme se snažit informovat o českých výkonech
 
16.48 - momentálně se ukazují výsledky do průběžného 10. místa. Rakousko má jednu chybu, první za ně jel Max Kühner. Korea má 8 trestných bodů po prvním jezdci. Maďaři zahájili se čtyřmi chybami. První jízdy nemusí nic vypovídat, nejhorší výsledek u každého družstva se tradičně škrtá.
 
16.51 - jedno shození je výsledek první portugalské dvojice - Duarte Seabra a Fernhill Curra Quin. Třikrát chyboval zahajující jezdec za Itálii Emanuele Gaudiano! Čtyři body dovezl také jeden z nejvýše postavených jezdců mítinku Belgičan Pieter Devos.
 
16.54 - úvodní britská jízda skončila s pěti trestnými body. Běží druhé jízdy. Za Nory třikrát chyboval Hege Tidemandsen, takže se jeho dvancát bodů zatím škrtá.
 
16.56 - druhá domácí dvojice šla jen za bod, škrtá se momentálně chyba Maxe Kühnera. Také druhý jezdec Dánska udělal lepší výsledek, Dánům se škrtá devět bodů prvního jezdce
 
16.57 - Emma de Moussac s Divou inkasovala pět trestných bodů, zatím se tedy její výkon nepočítá a Česku zůstává nula Zuzany Zelinkové.
 
17.00 - druhá dvojice Itálie dostala jen bod za čas, chyby Gaudiana se Italům prozatím nepočítají. Korejský jezdec Boseon Kim měl velké problémy. Má na kontě čtyřicet bodů, takže jeho výkon se zatím týmu nepočítá.
 
17.04 - za Brity šel druhý Robert Whitaker a dojel bez chyb. Británie má po škrtu tedy čisté konto, stejně jako Česko a Norsko. Druhé jízdy uzavřeli Poláci, Klara Kostrzeva šla za pět bodů, počítá se zatím bod prvního jezdce
 
17.08 - Norům už se k nule přičetlo devět bodů jejich třetího jezdce. Ve výsledcích svítí, že Korejec Boseon Kim byl dokonce diskvalifkován (nikoli původních čtyřicet bodů nebo vyloučení)! Znamená to nejen, že rozhodčí měli nějaký závažný důvod k tomuto ne zcela častému kroku, ale že Korejcům se budou počítat všechny ostatní jízdy. Dánům se po třetím jezdci započítává celkem devět bodů.
 
17.13 - devět bodů se po třech dvojicích zůstává družstvu Maďarska. Vítězka GP v Olomouci Němka Jörne Sprehe s Lunou měla tři chyby. Je to zatím nejhorší německý výsledek - Němci mají právě teď započítaných třináct bodů. Stejný počet mají po třetí dvojici i Rusové.
 
17.21 - domácí Rakušané mají po výkonu Gerfieda Pucka na kontě pět trestných bodů. Další z Korejců dovezl pětatřicet bodů. Korea už nemá šanci na umístění vysoko ve výsledkové listině.
 
17.28 - třetí jezdec našeho týmu Ondřej Zvára v sedle Cento Lana dojel s jednou chybou. Českému týmu se po třech jízdách počítají čtyři body.
 
17.36 - Italské družstvo připisuje po výkonu Lucy Maria Moneta nulu. Alison Barton připsala Britům 4 trestné body.
 
17.41 - Belgie má po třech jezdcích stejně jako Česká republika pouhé čtyři trestné body. Třetí jezdec Jerome Guery zajel první kolo čistě. Polský Lukasz Koza připsal čtrnáct trestných bodů. Jeho výkon se zatím škrtá.
 
17.46 - Čtvrtý jezdec norského týmu Nicholai Lindbjerg inkasoval sedmnáct trestných bodů a jeho výkon se škrtá. Norsko tak po prvním kole počítá 21 trestných bodů. Dánsko první kolo uzavírá pěti trestnými body Sören Pedersen. Celkem tak má 14 trestných bodů.
 
17.51 - S nulou dokončil poslední maďarský jezdec Gabor Szabo. Potvrdil tak konečných děvět trestných bodů tohoto týmu z prvního kola. Německo připisuje další čtyři trestné body a dokončuje první kolo se zatížením 17 bodů.
 
17.56 -  Čtvrtá ruská jezdkyně Valeriya Sokolova doplňuje devět trestných bodů a tým počítá celkem 22 bodů. Domácí Christian Rhomberg připisuje osmičku. Rakousští jezdci dokončili první kolo s třinácti trestnými body.
 
18.00 - Portugalcům připisuje 21 trestných bodů Luis Sabino Goncalves. Celkem tak mají po prvním kole 30 trestných bodů. Celkem 30 trestných bodů připisuje korejskému týmu Jaekyung Lee.
 
18.01 - České družstvo uzavírá Kamil Papoušek, který inkasoval osm trestných bodů. Náš tým tak po prvním kole počítá devět trestných bodů.
 
18.07 - Italové mají po prvním kole pouhé dva trestné body a ujímají se tak vedení. Poslední jezdec tohoto týmu Luca Marziani inkasoval jeden trestný bod. Britové škrtají poslední výsledek Roberta Smitha. Ten zajel první kolo za třináct trestných bodů. Celkem má po prvním kole britský tým devět trestných bodů.
 
18.12 - O další čistý výkon v belgickému týmu se zasloužil Gregory Wathelet. Polsko končí první kolo s devatenácti trestnými body. Poslední polský jezdec Michal Kazmierczak totiž připsal třináct bodů.
 
18.13 - Tým České republiky nastoupí do druhého kola na děleném třetím místě. S devíti trestnými body totiž dokončil i maďarský a britský tým. Vedení se ujali italové se dvěma trestnými body. Druhá průběžná příčka patří belgickému týmu. Ten počítá čtyři trestné body.
 
18.44 - Po pauze se jako první v druhém kole představil Niklas Krieg z německého týmu, který inkasoval osm trestných bodů. Dánský Andreas Schou, kterému se v prvním kole škrtal výsledek devíti trestných bodů, zajel druhé kolo za čtyři trestné body.
 
18.48 - Domácí rakouský jezdec Max Kühler zajel za jednu chybu i druhé kolo. Prvním jezdcem z Maďarska byl Mariann Hugyecz. Ten svému týmu připsal 13 trestných bodů.
 
18.51 - Zuzana Zelinková zopakovala skvělý výsledek! I v druhém kole v sedle Caleriho II nechybovala a českému týmu připsala nulu.
 
18.55 - Na konto britského týmu připsal Joseph Clayton čtyři trestné body. Belgický jezdec Peter Devos dokončil druhé kolo čistě.
 
19.01 - Italové potvrzují formu z prvního kola - Emanuele Guardino připisuje nulu. Výkon osm trestných bodů německého jezdce Harma Lahde se prozatím škrtá.
 
19.08 - Emma de Moussac inkasovala jediný trestný bod! Její výkon se tedy prozatím škrtá.
 
19.13 - Britský Robert Whitaker i v druhém kole nechybuje a připisuje další nulu svému týmu. Ani Belgie na sebe nenechá čekat a o další nulu tohoto týmu se zasluhuje Niels Bruynseels.
 
19.21 - Tým Itálie pokračuje daší bezchybnou jízdou. Tentokrát nulu přidal Davide Sbardella. Čistý výsledek pro německý tým připisuje Jörne Sprehe. 
 
19.27 - Třetí jezdec dánského týmu Thomas Velin připisuje jeden trestný bod. Tomuto týmu se tedy prozatím škrtá výkon osm trestných bodů druhého jezdce  Thomase Sandgaarda. Zatím nejhoršího výsledku domácího týmu v druhém kole dosáhl třetí jezdec Gerfried Puck. Ten ho absolvoval za čtyři trestné body.
 
19.28 - Maďarský Balazs Horvath zopakoval výkon pět trestných bodů z prvního kola.
 
19.29 - Ondřej Zvára v druhém kole obdržel pět trestných bodů. Prozatím se tedy škrtá jeho výkon.
 
19.35 - Britka Alison Harton inkasuje čtyři trestné body, které se škrtají. Třetí čistý výsledek v řadě připisuje pro Belgii Jerome Guery. Belgický tým si tak drží zatížení čtyř trestných bodů z prvního kola.
 
19.38 - Jako poslední mezi třetími jezdci startuje italský Luca Maria Moneta. Ten inkasuje šest trestných bodů, které jsou prozatím vyškrtnuty. Itálie tak zůstává se dvěma trestnými body z prvního kola ve vedení.
 
19.43 - Posledním jezdcem německého týmu v druhém kole je Felix Hassman, který ho absolvoval čistě. Výsledek Německa tak činí 25 trestných bodů. Pro Dánsko připisuje jeden trestný bod Sören Pedersen, což znamená výsledných 20 trestných bodů na kontu Dánska.
 
19.45 - Domácí tým dokončuje se 22 trestnými body. Výsledek pět trestných bodů posledního rakouského jezdce Christiana Rhomberga se škrtá. Maďar Gabor Szabo zajel druhé kolo za čtyři trestné body. Celkové tak Maďarsko končí s 19 trestnými body.
 
19.48 - Kamil Papoušek inkasuje pět trestných bodů. Český tým tak končí druhé kolo s 15 trestnými body.
 
19.50 - Britové končí druhé kolo se 14 trestnými body. Poslední jezdec v druhém kole Robert Smith připsal jediný trestný bod.
 
19.53 - Tým Belgie dokončil druhé kolo se čtyřmi trestnými body a vzhledem k tomu, že první tři jezdci nechybovali, nestartoval poslední jezdec Gregory Wathelet. O vítězi rozhoduje italský jezdec Luca Marziani.
 
19.54 - Luca Marziani připsal jediný trestný bod, čímž udržel italský tým ve vedení. Na druhou příčku se postavil tým Belgie. Ten dokončil o jediný trestý bod hůř než vedoucí italský tým. Třetí místo obsadili Britové se 14 trestnými body.  Na čtvrtou příčku stačil výsledek 15 trestných bodů českého týmu.

 

 




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE