reklama 11D

Pohár národů elitní první divize v Římě pro domácí

V pátek 26. května se v Římě odehrál Pohár národů započítávaný do elitní evropské Divize 1. Z prvního místa a nejvyšší bodového přídělu do žebříčku FEI se nakonec radovali domácí jezdci, kteří za sebou nechali sedm dalších silných týmů.
26.05.2017 17:29  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Jeden z členů vítězného týmu Lorenzo de Luca. Ilustrační foto: Stefano Grasso

Celkem osm družstev nastoupilo do třetího letošního Poháru národů, který se počítá do první divize. V poli dvaatřiceti startujících se našli jen tři jezdci, kteří dokázali obě kola překonat bez penalizace. 
 
Steve Guerdat (SUI) s Biancou byl jedním z nich. Švýcarům jeho výkon však nijak zvlášť nepomohl, zbylí členové týmu nasbírali 24 započítaných trestných bodů a dojeli sedmí. Více měla jen Kanada, a to 29 trestných bodů. 
 
Další čistý jezdec byl v řadách švédského celku. Douglas Lindelöw na Zacramento nechyboval ani jednou. Ovšem ostatní Švédi chybovali a tým dokončil s 20 body pátý na sdíleném místě s Francií.
 
Třetím jezdcem, který nezatížil konto svého družstva, byl Ital Alberto Zorzi s Fair Light Van THeike. Navíc Piergiorgio Bucci s Casallem Z ve dvou jízdách chyboval pouze jednou stejně jako jeho kolega Lorenzo de Luca na Ensor de Litrange, který však dostal ještě bod za čas. Škrtaly se tak oba výsledky Bruna Chimirriho s Tower Mouche. Celkem činilo skóre domácích 9 trestných bodů, což stačilo na vítězství.
 
Druzí dojeli Nizozemci, kteří měli v druhém kole nevýhodu třech jezdců. Jeroen Dubbeldam v první jízdě totiž inkasoval se Zenithem nezvyklých 26 trestných bodů a druhé kolo vzdal. Sdílenou třetí příčku obsadili Irové a Španělé.
 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE