reklama 11C

Vysoko hodnocená Chactula PS. Písek hostil poslední kvalifikaci KMK

ikonka

Poslední kvalifikační kolo Kritéria mladých koní v parkurovém skákání se konalo na kolbišti, kde za zhruba dva týdny proběhne i velké finále. Velmi vysoké hodnocení získala od komisaře Vladimíra Hrušky šestiletá Chactula PS.
16.08.2022 19:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
V úterý 16. srpna měli mladí koně poslední možnost získat kvalifikaci pro finále seriálu KMK 2022. To se uskuteční stejně jako tato kvalifikace v areálu Zemského hřebčince Písek. 
 
Nejlepší čtyřleté klisny od sebe dělil jen minimální rozdíl jedné desetiny bodu. Známku 25,2 obdržela Alfa 50 po hřebci Aristo Z z matky po Comero, kterou sedlal Petr Vančura. Nebýt jednoho trestného bodu za překročení stanoveného času, což znamenalo půlbodovou srážku v hodnocení komisaře, vyhrála by Dark Pearl s Václavem Horkým. Takto klisna po Untuchable z matky po Sobarde-E získala jen 25,1 bodů, což bylo stejně jako Lets Go Claire s Jakubem Hlávkou. Právě dílčí hodnocení Vladimíra Hrušky však Dark Pearl posunulo na druhý řádek konečné výsledkové listiny. 
 
Rovných 26 bodů si vysloužil za svůj výkon šestiletý valach Invictus de Verdoso po Ballissimo z matky po Norman Pre Noir, jehož sedlal Miloslav Příhoda. Čtyři desetiny na něj ztrácel domácí Eldorado 45 s Jakubem Štěrbou. Třetí příčka patřila hřebci Toohey van de Reesterhof pod Ondřejem Nágrem. Hodnocení 25,3 měl nejen on, ale i další svěřenec Jakuba Štěrby jménem Number One 33. Kvůli nižší první známce však skončil až čtvrtý. 
 
Ondřej Nágr sedlal také pětiletou klisnu Nella de la Baie po otci Glenfiddich VDL z matky po Allegreto. Jeho hodnocení bylo ve výši 25,5 bodů. O dvě desetiny nižší známku měla Lulu 2 s Kateřinou Benediktovou a o další desetinu Rockn Arist prezentovaná Zdeňkem Jarkou. 
 
Mezi pětiletými hřebci a valachy triumfovali koně Matěje Kotalíka. Vyhrál hřebec Harry P 3 po Hicksead White z matky po Pius s hodnocením 25,8 bodů, druhý byl valach Chaccimo s 25,6 body. S desetinovou ztrátou se umístil třetí Skrillex pod vedením Antonie Sabathilové. 
 
Známku, která se nevidí příliš často, udělil Vladimír Hruška šestileté klisně Chactule PS po Chac Boy z matky po Cantadal. Ta měla hodnotu 26,6 bodů. Druhá umístěná Klariqua Insprav s Denisou Vegrichtovou zapisovala skóre 25,4. O desetinu méně pak měly třetí Cinderella 234 s Danielou Kotalíkovou i čtvrtá Cat Sun s Petrou Pařenicovou. 
 
Mezi šestiletými hřebci a valachy nenašel přemožitele Wrangler ZH po Warnessovi z matky po Apoleon Timpex. K vítězství s Jakubem Štěrbou mu stačila známka 25,7 bodů. Shodně 25,5 bodů měli druhý Cartier LB s Josefem Lánským i třetí Lodit 1 se Zdeňkem Žílou. O pořadí tak opět rozhodlo dílčí hodnocení komisaře.
 
Foto: Josef Malinovský



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE