reklama 11B

Dárius-H získal se Štětinou při KMK ve Zduchovicích nejvyšší hodnocení

ikonka

Seriál Kritérium mladých koní pokračoval ve Zduchovicích u Kamýku nad Vltavou. Nejvyšší známku si tentokrát vysloužil pětiletý valach Dárius-H v sedle s Janem Štětinou. Dařilo se také svěřencům Jakuba Štěrby ze Zemského hřebčince v Písku.
10.08.2022 21:39  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C

 
Bezmála stovka koní se zúčastnila dalšího mítinku Kritéria mladých koní, který se uskutečnil ve zdechovické VTB Areně. 
 
Kategorii čtyřiletých klisen ovládla Alfa 50 po hřebci Aristo Z z matky po Comero. Komisař Vladimír Hruška této svěřenkyni Petra Vančury udělil známku 25,3, což je o čtyři desetiny více, než získala Semiramis 5 s Janou Žilinskou. Třetí příčka patřila Joplin Curisie v sedle s Andreou Halíkovou.
 
Na velmi pěkné hodnocení 25,7 body dosáhl čtyřletý hřebec Number One 33 sedlaný Jakubem Štěrbou. Otec tohoto koně je Diamant de Similly, matka po Heartbreaker. Štěrba sedlal i druhého umístěného Eldorada 45, jenž obdržel 25,5 bodu. O desetinu za ním se umístil Toohey van de Reesterhov prezentovaný Ondřejem Nágrem. Těsné rozdíly jedné desetiny pokračovaly v této kategorii až do sedmé příčky.
 
To v soutěži pětiletých klisen dokonce došlo na stejné skóre 24,9 bodů. O čtvrtém místě Lary Star ve dvojici s Kateřinou Beneditkovou rozhodla horší první známka. Třetí tak skončila klisna Ladislava BS s Michalem Hanouskem. Rovných 25 bodů znamenalo druhou pozici pro Molevu a Matěje Kotalíka, které o dvě desetiny předstihla Connie 7 s Darinou Hochmanovou. Vítězka je po otci Contendro z matky po Ramiro – 47 s.v.
 
Stejná známka 25,2 stačila v soutěži pětiletých hřebců a valachů jen na čtvrté a páté místo. I tentokrát tak o pořadí rozhodovala vyšší úvodní známka, a to ve prospěch Pacifica Blue před Didiérem. Třetí byl s 25,4 body Carte de Or LB s Josefem Lánským. Spokojen musel být Matěj Kotalík, jelikož s Harrym P 3 získal 25,6 bodů. Jenže ani to nestačilo na vítězství. Toho dosáhl Dárius-H s Janem Štětinou, jenž obdržel nejvyšší známku dne – 25,8. Dárius-H je po DIaradovi z matky po Cezaro.
 
V soutěži šestiletých klisen došlo opět ke shodě v bodovém hodnocení, jelikož známku 25,1 má jak třetí Klariqua Insprav s Denisou Vegrichtovou, tak Cinderella 234 s Danielou Kotalíkovou. S 25,5 body se stala vítězkou Xawarna sedlaná Kateřinou Veselovskou. Tato klisna je po Warnessovi z matky po Przedswit XVI-64/472. 
 
Po Warnessovi je i vítěz mezi šestiletými hřebci a valachy – Wrangler ZH, jehož jezdcem je Jakub Štěrba. Vladimír Hruška mu udělil známku 25,6, zatímco druhému umístěnému Carusovi 437 přidělil v součtu 25,4 bodů. S desetinovou ztrátou skončil třetí Volis s Danielem Pospěchem.
 
Foto: Josef Malinovský
Video: Equinet s.r.o. (Karel Rozboud)
 
 



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE