reklama 11C

Equinews: Strnadlová na trávě opět neporažena. V Chuchli vládl Tretera

ikonka

Lucie Strnadlová obhájila při Českém skokovém poháru vítězství ve Velké ceně Frenštátu. – Vítěznou sérii Aleše Opatrného přerušil v Chuchli Vladimír Tretera. – O vítězství v Grand Prix Šamorína se přetahovali David Horváth a Andrej Hollý.
07.07.2020 09:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C

SLEDUJTE EQUINEWS ZDE - KLIKNĚTE!

 
 
Internetová televize EquiTV.cz připravuje v průběhu jezdecké a dostihové sezony každý týden zpravodajský pořad Equinews, který vysílají mj. také kanál Sport 5 a Televize Seznam. Podívejte se na jeho aktuální díl!
 

Strnadlová obhájila vítězství ve Velké ceně Frenštátu. Rozhodlo finále

Český skokový pohár má za sebou druhé kolo letošního devatenáctého ročníku. Ve Frenštátu pod Radhoštěm se na start Velké ceny Eurobit postavilo čtrnáct dvojic, ale žádná nedokončila celou soutěž bez trestných bodů.
 
Tři účastníci přitom postupovali do finálové části soutěže s nulou na bodovém kontě. Jak Martin Šoupal s Cornechaccou, tak Marek Hentšel s Censorem i Kateřina Kubrická s Lentilkou v závěru chybovali. Finišmanka Kubrická, stejně jako Šoupal, inkasovala dokonce dvakrát a skončila až osmá.
 
Do finále pro desítku nejlepších přitom postupovali i jezdci s dvěma chybami ze základního kola. Někteří z nich ovšem napodruhé předvedli precizní jízdu a posunuli se výrazně vzhůru. To byl případ Jana Štětiny s Guusem a Jiřího Tměje s Crosbym, kteří nakonec zaujali pátou, resp. čtvrtou příčku. 
 
Se šestým místem se musel spokojit již zmiňovaný Martin Šoupal, jenž měl také v součtu osm bodů, ale o něco horší finálový čas. Ještě pomalejší byl poslední z trojice bezchybných po základním parkuru Marek Hentšel. Censor však ve finále chyboval jen jednou a po sečtení bodů z obou kol dokončil třetí v pořadí. 
 
Dva nejvyšší řádky výsledkové listiny patřily jezdcům, kteří do finále se čtyřbodovou penalizací již vstupovali a druhou část překonali čistě s časem kratším než 50 sekund. Hodnotu 49,84 ukazovala časomíra v případě Michala Žáka v sedle Floris. Lucie Strnadlová s Feminou byla o více jak pět vteřin rychlejší, a tak přestože v obhajobu loňského vítězství nedoufala, nakonec se jí to podařilo. 
 
„Úplně dobrý pocit jsem po základním kole neměla, ale na finále to stačilo. První jsem šla s Fall River Blue, s ním jsem si chtěla hlavně vyzkoušet trasu předtím než půjdu s Feminou. Ta je hodně rychlá a vyšlo nám to. Málem jsem sice spadla na posledním skoku, ale dobrý,“ zhodnotila vítězka.
 
Ilustrační foto Zenon Kisza / ČSP
 

Vítězná série Opatrného přerušena. V Chuchle Areně vyhrál Tretera

Červencové kolo série Chuchle Arena Tour ovládl Vladimír Teretera s Gangsterem, který jako jediný z dvou desítek účastníků hlavní soutěže dokázal překonat základní i finálovou část bez jediného trestného bodu. Ve finále však byl lepší Aleš Opatrný.
 
Dlouhodobě nejlepší český parkurový jezdec s Gentlemenem Van Het Veldhof si nesl čtyři trestné body ze základního kola, a tak se po bezchybné jízdě ve finále s nejlepším časem zařadil na třetí řádek výsledkové listiny. 
 
Druhý byl Ondřej Pospíšil s Einfachem, jenž sice ani jednu z překážek nepobořil, ale pokaždé zapisoval jeden trestný bod za čas. 
 
Stejně jako Vladimír Tretera překonali základní část druhého kola Chuchle Arena Tour s nulou na bodovém kontě ještě Miloslav Vítek s Riou Aristou OH a Karel Polák s Empirem. Jenže čistý štít si ve finále udržet nedokázali a oba zaznamenali po jednom shození, čímž se zařadili na čtvrté a páté místo.
 
Vladimírovi Treterovi se vítězstvím na pražském kolbišti v Chuchli podařilo přerušit vítěznou sérii Aleše Opatrného, kterou začal právě na tomto místě. Při první části zmíněné parkurové série obsadil první tři příčky. Hned den poté ovládl Velkou cenu Zduchovic zařazenou do Českého skokového poháru a před týdnem nenašel přemožitele v prestižním martinickém Memoriálu Jana Papouška.
 

O Grand Prix v Šamoríně se poprali Horváth s Hollým. Čech Cibere šestý

Napínavý průběh nabídla Grand Prix Equistyle v Šamoríně, která uzavřela první díl letní série Danube Summer Live. V rozeskakování hlavní soutěže s výškou překážek 145 centimetrů se na vedoucí pozici pravidelně střídali David Horváth a Andrej Hollý.
 
Mezi rozeskakujícími se jezdci nechyběl i reprezentant České republiky Radovan Cibere, který je však původem také Slovák. Řadu let je ale doma v olomouckém Equine Sport Centru. Cibere s koněm Deau Re Mi ani napodruhé nechyboval, ale čas 41,72 jej zařadil na šestý řádek výsledkové listiny za Lauru Bargarovou v sedle Devereaux. 
 
První čtyři příčky si rozdělili Andrej Hollý a David Horváth. Nejprve se dostal do vedení Hollý s Quintanou v čase 37,38. Pak jej předstihl Horváth na Louis Vuittonovi, jenž projel cílem o sekundu rychleji. Jenže Hollý dokázal tento čas pokořit na Chellano Lady o šest desetin, a tak byl opět adeptem na vítěze on. 
 
David Horvát se nenechal zastrašit a s Gentle Blue pořádně přidal na tempu. Na pozici lídra se vrátil díky další čisté jízdě v čase 33,48 sekundy. Jenže Andrej Hollý měl ještě třetí šanci s Diarou. Sportovní štěstí jej bohužel tentokrát opustilo a po dvou chybách pokračování vzdal. Horváth tak skončil první a třetí, Hollý druhý, čtvrtý a desátý.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE