reklama 11C

Vermeir a Kutscher nastoupí za Prague Lions při nové GCL ve Stockholmu

ikonka

Poprvé v historii parkurové Global Champions okusí jezdci kolbiště na historickém olympijském stadionu ve Stockholmu. Švédská metropole se do projektu zapojuje právě od roku 2019. Pražští lvi se budou v tomto mimořádném kole spoléhat na dva jezdce.
12.06.2019 15:17  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A


Belgičan Wilm Vermeir a Němec Marco Kutscher jsou jedinými zástupci týmu Prague Lions pro osmé kolo Global Champions League. V obou kolech soutěže s překážkami do 160 centimetrů tak budou muset závodit oba bez možnosti výměny. 

První část ligy je na programu v pátek 14. června od 17.30 hodin. Předcházet jí bude zahajovací dvoufázová stopětačtyřicítka, jež startuje od 14.15 hodin.

Vrcholy stockholmského mítinku jsou na programu v sobotu 15. června. Druhé kolo týmového klání začne v 15.45 hodin. Ve večerních hodinách pak čeká jezdce Grand Prix postavená opět na maximální obtížnosti. Její start je stanoven až na 21.30.

Dvě rámcové soutěže nabídne nedělní rozpis. Skákat se bude do 150 respektive do 155 centimetrů. 

Do ligy nastoupí tradičně všech šestnáct celků. V čele žebříčku jsou aktuálně Shanghai Swans se 145 body. Druzí jsou Miami Celtics, kteří ztrácí osm bodů a třetí místo drží St. Tropez Pirates se 136 body. Pražští lvi mají pozici číslo jedenáct. Na špičku ztrácí 54 bodů. 

Všechna družstva sbírají body do žebříčku ligy, aby si zajistila co nejlepší pozici před finálovou soutěží, která se odehraje v listopadu při galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs v pražské O2 areně. Tamtéž se pojede i speciální Velká cena pod názvem Super Grand Prix, jež je otevřená pouze vítězům jednotlivých Velkých cen na okruhu.

K velké radosti fanoušků Pražských lvů se do Super Grand Prix probojoval i belgický člen týmu Niels Bruynseels, který v sobotu 8. června vyhrál Velkou cenu ve francouzském Cannes. Účast mají jistou také Francouz Julien Epaillard, který vyhrál v sedle Usual Suspect d´Auge úvodní letošní Grand Prix v katarském Dauhá. V Mexico City nenašel přemožitele belgický reprezentant Jérome Guery s hřebcem Quel Homme de Hus a v Miami si postup do Prahy zajistil další Belgičan Pieter Devos, jenž si dojel pro první místo v sedle hnědáka Claire Z. V asijském kole v Šanghaji se radovala izraelská dvojice Danielle Goldstein a Lizziemary. Madridskou Grand Prix ovládl Švýcar Martin Fuchs s Chaplinem a dalším účastníkem je Němec Daniel Deusser, jenž se s koněm Jasmien vd Bisschop stal vítězem Grand Prix Hamburku. 

Kompletní informace včetně výsledků a živého vysílání najdete na webu www.gcglobalchampions.com. Podrobnosti o přípravách GC Prague PlayOffs najdete na adrese www.pragueplayoffs.com.





reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE