reklama 11B

Prague Lions začali v Cannes dobře. Po čtvrtečním úvodu GCL jsou pátí

ikonka

Ve francouzském Cannes pokračuje již sedmým kolem prestižní parkurová série Global Champions. Čtvrteční večer byl ve znamení úvodní části týmové soutěže GCL, v níž družstvo Prague Lions velmi dobře reprezentovali Niels Bruynseels a Gerco Schröder.
06.06.2019 23:01  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Úvodní parkur Global Champions League ve francouzském Cannes překonaly bez penalizace pouze dva celky – New York Empire a Madrid in Motion. Druhý zmiňovaný měl o více jak čtyři sekundy delší součet časů, a tak bude do sobotního vyvrcholení nastupovat z předposlední startovní pozice. 
 
Za Pražské lvy nastoupil nejprve Belgičan Niels Bruynseels s třináctiletou klisnou Gancia de Muze. Celým kurzem prošel bez jediné chyby, což se nepodařilo jeho kolegovi Gercovi Schröderovi z Nizozemí. V sedle šestnáctiletého valacha Glock´s Cognac Champblanc se neubránil jednomu shození a čtyři trestné body v kombinaci s časem 149,60 sekundy Prague Lions zařadily na pátý řádek průběžné výsledkové listiny. 
 
Tři celky mají stejné bodové skóre, přičemž dva mají o něco lepší časy – London Knights a Hamburg Giants. Výrazně rychlejší byli oba zástupci London Knights. Zatímco Olivier Philippaerts s H&M Cue Channa 42 jednou chyboval, Ben Maher s valachem Explosion W dokázal projet cílem bez penalizace v čase 68,90, což byl třetí nejlepší individuální čas. Lepší už byli jen Hans-Dieter Dreher s Prinzem a Emanuele Gaudiano na koni Kingston van het Eikenhof, jenž v čase 67,57 vyhrál individuální hodnocení. 
 
V pátek jsou na programu dvě rámcové soutěže kategorie CSI5*. V sobotu od 18.00 hodin proběhne druhé kolo Global Champions League, z níž vzejdou také účastníci následující Grand Prix Cannes. Její začátek je naplánován na 21.30 hodin. Vítěz této soutěže zařazené do Longines Global Champions Tour jednotlivců se stane již sedmým účastníkem Super Grand Prix při listopadové galashow světového parkuru GC Prague PlayOffs v libeňské O2 areně. 
 
Účast v Super Grand Prix již mají jistou Francouz Julien Epaillard, který vyhrál s ryzákem Usual Suspect d´Auge při úvodním letošním mítinku v katarském Dauhá. V Mexico City nenašel přemožitele belgický reprezentant Jérome Guery s hřebcem Quel Homme de Hus a o týden později v Miami si postup do Prahy zajistil jeho krajan Pieter Devos, jenž si dojel pro první místo v sedle hřebce Claire Z. V jediném asijském kole v Šanghaji se radovala izraelská dvojice Danielle Goldstein a Lizziemary. Madridskou Grand Prix ovládl švýcarský zástupce Martin Fuchs s Chaplinem a prozatím posledním účastníkem je Němec Daniel Deusser, jenž se s koněm Jasmien vd Bisschop stal vítězem Grand Prix Hamburku.
 
Podrobnosti najdete na webech www.globalchampionstour.com a www.pragueplayoffs.com
 
Foto David Horváth / CET




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE