reklama 11D

Devadesátka: London Knights v Madridu první. Prague Lions oslabeni

ikonka

Připomeňte si ve stručnosti páté kolo seriálu Global Champions, které se konalo 17. až 19. května v Madridu. Pro vítězství v týmech si dojeli London Knights. Velkou cenu vyhrál Martin Fuchs, který si tak zajistil účast v Super Grand Prix v Praze.
22.05.2019 12:40  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

DEVADESÁTKA EQUITV Z MADRIDU JE V TOMTO ODKAZU

Okruh parkurových závodů Global Champions se přesunul do Evropy. Nejlepší jezdci a koně světa se v rámci pátého kola představili ve dnech 17. až 19. května v Madridu. Do týmové soutěže Global Champions League nastoupil za Pražské lvy nizozemský reprezentant Marc Houtzager. V pátečním úvodu získal jeden trestný bod za překročení času, ale o den později předvedl v sedle Sterrehof´s Calimera čistý výkon.

Belgičan Wilm Vermeir absolvoval první kolo s dvěma chybami. Ve druhé části ho nahradila Anna Kellnerová s hnědkou Catch Me If You Can. Jenže na jednom z oxerů ji potkal nepříjemný pád. Klisna z něj vyvázla bez zranění, ale jezdkyně byla hospitalizována se zlomeninou stehenní kosti. Anna Kellnerová se ještě v Madridu musela podrobit operaci. Družstvo bylo v důsledku pádu z pátého kola týmové soutěže vyloučeno a v nejbližší době zůstane oslabeno o českou reprezentantku.

Z madridského klání vyšli vítězně London Knights. Brit Ben Maher s valachem Explosion W nechyboval ani v jednom kole, dvě nuly zaznamenal také švýcarský mladík Martin Fuchs.
Sobota večer nabídla také individuální vrchol mítinku Grand Prix Madridu.  Z Pražských lvů se do ní kvalifikoval Marc Houtzager, který s valachem Sterrehof´s Calimero inkasoval devět trestných bodů a skončil v třetí desítce startujících.

O vítězi rozhodovaly v rozeskakování setiny sekundy. Nejrychleji si s kursem poradil Švýcar Martin Fuchs, který jím v sedle hřebce Chaplina procválal bez zaváhání v čase 39,49 sekundy. 
Stal se tak pátým účastníkem Super Grand Prix, která proběhne v listopadu Praze při závodech Global Champions PlayOffs.

Foto: GCT / Stefano Grasso





reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE