reklama 11A

Global Champions pokračuje v Madridu. Prague Lions jsou zatím desátí

ikonka

Prestižní parkurová série Global Champions se letos poprvé představuje v Evropě. Po Dauhá, Maxico City, Miami Beach a Šanghaji se nejlepší skokoví koně a jezdci světa sešli v Madridu. Tým Prague Lions je po páteční úvodní části soutěže GCL desátý.
17.05.2019 22:37  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12C

 
Do prvního kola pátého pokračování týmové Global Champions League nastoupili v Madridu za družstvo Prague Lions Nizozemec Marc Houtzager s desetiletým valachem Sterrehof´s Edinusem a belgický jezdec Wilm Vermier na taktéž desetiletém DM Jacqmotte. 
 
Zatímco Houtzager neudělal na parkuru s překážkami vysokými až 155 centimetrů žádnou chybu a zatížen byl jen jedním bodem za překročení času, Vermeir zaznamenal dvě shození. Průběžné skóre Pražských lvů tak je 9 trestných bodů, které je zařadily na 10. řádek výsledkové listiny. 
 
O bod méně mají Paris Panthers, osmí jsou se Hamburg Giants se 4 body za jednu chybu a sedmý tým Shanghai Swans již má pouze 1 trestný bod za čas. Dalších šest celků od sebe dělí pouze rozdíl časů. Ty ovšem v důsledku určují pouze startovní pořadí pro sobotní druhé kolo soutěže. Nejrychlejší tentokrát byli zástupci New York Empire, přesně o dvanáct sekund pomalejší byli Madrid in Motion a dále následují London Knights, Berlin Eagles, Scandinavian Vikings a Miami Celtics. 
 
Česká reprezentantka Anna Kellnerová v páteční hlavní soutěži startovala jen mezi jednotlivci. S Balguerem dovezla do cíle 8 trestných bodů. Se stejným koněm absolvovala i předešlou soutěž do 145 centimetrů, v níž chybovala jednou. 
 
Sobotní druhé kolo páté kapitoly Global Champions League začne v 15.20 hodin SELČ. I tentokrát bude za Prague Lions startovat Marc Houtzager s valachem Sterrehof´s Edinusem, spolu s ním zabojuje o co nejlepší týmový výsledek Anna Kellnerová s klisnou Catch me If You Can Old. 
 
Od 18.45 hodin je naplánována Longines Global Champions Tour Grand Prix Madridu, do níž postoupí 35 nejúspěšnějších dvojic z předešlé soutěže. Vítěz Velké ceny získá mj. vstupenku do listopadové Super Grand Prix v Praze, kde celá série Global Champions 2019 vyvrcholí. Podrobnosti najdete na adrese www.gcglobalchampions.com. Na této stránce je také možné sledovat živý on-line přenos. 
 
Foto David Horváth / CET




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE