reklama 11A

Milovníky filmu vystřídají v Cannes fanoušci série Global Champions

ikonka

Světová parkurová elita se už posedmé letos potká na jednom místě. Účastníci seriálu Global Champios pojedou o další bodový příděl v jihofrancouzském Cannes, městě, které ještě před několika dny žilo světoznámým filmovým festivalem.
05.06.2019 17:30  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D


Sedmé kolo Global Champions se koná ve dnech 6. až 8. června v Cannes na jihu Francie. S dalšími patnácti dvoučlennými týmy tam změří síly i Pražští lvi. Tentokrát jsou ve hře belgičtí reprezentanti Niels Bruynseels a Wilm Vermeir, které doplní Nizozemec Gerco Schröder.

V první části soutěže družstev Global Champions League budou účastníci ve čtvrtek 6. června překonávat parkur s překážkami do 155 centimetrů z dílny francouzského stavitele Gregoryho Boda. Začátek je stanoven na 20.45 hodin. O tři hodiny dříve se mohou jezdci „rozehřát“ na zahajovacím parkuru do 145 centimetrů. 

Páteční program nabídne dvě rámcové soutěže, stopětačtyřicítka začíná v 18.30 hodin. Od 21.00 hodin se bude skákat až do 150 centimetrů. 

Hned dvou vrcholů třídenního mítinku se diváci a fanoušci špičkového jezdectví dočkají v sobotu. V druhém kole Global Champions League, které bude postaveno na nejvyšší možné obtížnosti, se po 18. hodině rozhodne, který celek si tentokrát připíše maximální počet třiceti bodů. V čele žebříčku jsou aktuálně členové Shanghai Swans se 124 body, druzí St. Tropez Pirates na ně ztrácí pět bodů a o sedm bodů méně mají Miami Celtics na pozici číslo tři.

Od 21.30 hodin odstartuje Grand Prix Cannes. Do ní se jezdci musí kvalifikovat prostřednictvím sobotního ligového klání. Velká cena se pojede na čas s rozeskakováním a překážky budou dosahovat výšky do 160 centimetrů.

Vítěz si triumfem zajistí vstupenku do speciální Super Grand Prix, která se uskuteční během galashow světového parkuru Global Champions PlayOffs v listopadu v pražské O2 areně. Účast již mají jistou Francouz Julien Epaillard, který vyhrál s ryzákem Usual Suspect d´Auge při úvodním letošním mítinku v katarském Dauhá. V Mexico City nenašel přemožitele belgický reprezentant Jérome Guery s hřebcem Quel Homme de Hus a o týden později v Miami si postup do Prahy zajistil jeho krajan Pieter Devos, jenž si dojel pro první místo v sedle hřebce Claire Z. V jediném asijském kole v Šanghaji se radovala izraelská dvojice Danielle Goldstein a Lizziemary. Madridskou Grand Prix ovládl švýcarský zástupce Martin Fuchs s Chaplinem a prozatím posledním účastníkem je Němec Daniel Deusser, jenž se s koněm Jasmien vd Bisschop stal vítězem Grand Prix Hamburku. 

Kompletní informace včetně startovní a výsledkových listin můžete sledovat na webu www.gcglobalchampions.com. Najdete tam také odkaz na živé vysílání. Více o GC Prague PlayOffs se dozvíte na stránkách s adresou www.pragueplayoffs.com.

Ilustrační foto Stefano Grasso / LGCT
 





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE