reklama 11D

Velká pardubická se poběží o 3 miliony korun, mítink bude jednodenní

ikonka

Dostihový spolek ve čtvrtek potvrdil, že za současných epidemiologických opatření uspořádá letošní Velkou pardubickou. K hlavním změnám patří zrušení sobotního dne a rozšíření nedělního programu. Pořadatel již předložil návrh propozic Jockey Clubu.
24.09.2020 10:25  |  Rubrika: Dostihy  |  
MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA
| FANCLUB
reklama 12B
130. Velká pardubická se Slavia pojišťovnou se poběží. Dostihový spolek a.s. se rozhodl legendární dostih uspořádat i přes restriktivní opatření spojená s šířením onemocnění Covid-19. Divácká návštěvnost sice bude muset být výrazně omezena a dojde také ke změně dostihového programu, kontinuita a tradice nejstaršího a nejtěžšího dostihu kontinentální Evropy ale zůstane zachována, uvedl Dostihový spolek ve čtvrtek.
 
Podle nejaktuálnějších opatření ministerstva zdravotnictví se může venkovní akce účastnit maximálně 2000 osob. Pro akci, na které se zpravidla schází okolo 20 – 25 tisíc diváků, je to výrazné omezení.
 
"Areál závodiště je rozlehlý, máme dostatečnou kapacitu otevřených tribun, jsme akce pod širým nebem. I to jsou důvody, proč jsme v kontaktu s ministerstvem zdravotnictví a snažíme se ještě jednat o výjimkách či úpravách pro naše potřeby," řekl ředitel Dostihového spolku Jaroslav Müller.
 

Čtěte také: Soumillon, Crastus i Pecheur. To jsou hvězdy Evropského poháru žokejů

 
"Prozatím ale musíme pracovat s variantou 2000 osob, a to je důvod, proč jsme bohužel nemohli obnovit prodej vstupenek," dodal.
 
V současné době povolenou kapacitu vyplňují obchodní partneři, bez kterých by se akce konat nemohla, a držitelé vstupenek zakoupených už na jaře letošního roku. Tyto vstupenky zůstávají v platnosti. Je však možné, že někteří jejich majitelé budou osloveni kvůli nutnosti změny místa k sezení.
 
"Omezení počtu diváků má platit 14 dnů, to znamená že by mělo skončit dva nebo tři dny před Velkou pardubickou. Pokud bude zrušeno a budeme se moct vrátit k vyšším kapacitám, okamžitě začneme znovu prodávat," slibuje Müller.
 
Epidemiologická situace a důsledky opatření se začínají projevovat i na ekonomice obchodních partnerů. Proto se Dostihový spolek rozhodl sloučit sobotní dostihy s nedělním mítinkem. Znamená to, že v sobotu 10. října bude dostihový den zrušen, a část jeho dostihů se přesune na neděli 11. října. Na programu tak bude celkem 10 dostihů včetně Velké pardubické.
 
"Předložili jsme Jockey Clubu ČR návrh nových propozic, ve kterém dochází i k úpravám dotací, Velká pardubická se poběží se o tři miliony korun," zdůraznil Müller s tím, že během dne pořadatel na odměnách pro umístěné koně vyplatí celkovou částku pět milionů korun. 
 
"I přes jarní krizi se nám podařilo rozběhnout dostihovou sezonu, zvládli jsme uspořádat kompletní kvalifikační seriál. Byla by velká škoda, kdybychom to nedotáhli do konce. Chceme za podpory našich obchodních partnerů dát možnost realizačním týmům a dostihovým stájím zúročit celoroční snahu a práci," doplňuje Jaroslav Müller. 
 
 
Zdroj: tisková informace Dostihového spolku
 
Foto: Tomáš Kubelka, Dostihový spolek



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE