reklama 11C

Stát schválil 2,5 milionu pro Velkou pardubickou, na tahu je závodiště

ikonka

Dostihový spolek obdrží příspěvek od státu ve výši 2,5 milionu korun na pořádání Velké pardubické. Za jakých podmínek se letošní ročník uskuteční, by mělo být jasno v příštích dnech. Pořadatel se rozhoduje mezi několika variantami.
21.09.2020 20:28  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Vláda v pondělí schválila návrh ministra zemědělství Miroslava Tomana podpořit pořádání 130. Velké pardubické částkou 2,5 milionu korun. Peníze má prostřednictvím pardubického magistrátu obdržet Dostihový spolek a použít je na údržbu areálu a další pořadatelské náklady.
 
Podle České televize zatím zůstává osud letošní Velké pardubické otevřený. Ve hře je i její odložení na příští rok, v takovém případě by pořadatel neměl na státní dotaci nárok. "K pořádání 130. ročníku Velké pardubické potřebujeme kapacitu aspoň tisíc lidí," řekl ČT ředitel Dostihového spolku Jaroslav Müller.
 
Mezi varianty, které pořadatel zvažuje, patří i její uspořádání bez diváků pouze před kamerami České televize, případně i jako jediný dostih odpoledne. Pokud by Dostihový spolek k tomuto scénáři přistoupil, vypsal by dotaci dostihu ve výši aspoň 3 milionů korun.
 

Čtěte také: Lukův ideální den. Muguruza zimní královnou, syn Matyáš poprvé vítězem

 
Pro řešení bez diváků se v pondělí vyslovil nový ministr zdravotnictví Roman Prymula. "Varianta před televizními kamerami, to znamená bez diváků, by z epidemiologického hlediska byla zcela jistě bezpečnější," řekl Prymula po jednání vlády s tím, že všechny hromadné akce budou v nejbližší době muset být značně omezeny a probíhat podle přijatých opatření.
 
Dostihový spolek zahájil teprve minulý týden přijímání novinářských akreditací. "Vyčkávali jsme na co možná nejaktuálnější znění opatření souvisejících s epidemiologickou situací v České republice. Není vyloučeno, že se v příštích dnech bude situace vyvíjet a budeme muset přistoupit ke změně pravidel. V tuto chvíli je nutné omezit kapacitu osob na závodišti a areál rozdělit do několika sektorů, mezi kterými nebude možný pohyb," uvedla minulý čtvrtek mluvčí závodiště Kateřina Nohavová.
 
Během tohoto týdne by měl Dostihový spolek zveřejnit podrobnější informace, na úterý 22. září bylo ohlášeno obnovení prodeje vstupenek.
 
 
Ilustrační foto: Ivan Krejza



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE