reklama 11C

V Česku se v únoru jen tak závodit nebude. Jezdci berou nohy na ramena

ikonka

Vypadá to, že kdo z jezdců může, bere nohy (resp. koně) na ramena a v únoru vyráží do zahraničí. V přehledu výjezdů nechybí destinace ve Španělsku, v Belgii, v Polsku, na Slovensku, ale také v Kataru, kam vyrazí Anna Kellnerová.
28.01.2021 19:09  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Start domácí jezdecké sezony 2021 je bohužel stále v nedohlednu, a tak kdo může, vyráží na závody do zahraničí. Nejpočetnější výprava českých jezdců se v únoru se chystá do Španělska, a to jak na Mediterranean Equestrian Tour ve španělské Olivě, tak na Sunshine Tour ve Vejer de la Frontera. 
 
V Olivě se představí v únoru Anna Kellnerová, a to s koňmi Classic, Colando 21, Deep Impact 8, Silverstone G a Valencia V Z. S Balguerem a Catch Me If You Can OLD pak Kellnerová zamíří koncem měsíce do katarského Dauhá, kde se konají pětihvězdičkové mezinárodní závody. Ty předcházejí zahajovacímu mítinku série Global Champions Tour, jenž je na programu začátkem března. 
 
Do Vejer de la Frontera se chystají další parkuroví reprezentanti. Na přihláškách jsou aktuálně např. Emma Augier de Moussac, Mariana Michlíčková, Linda Portychová nebo Anna Marie a Kristina Vítek. Na Sunshine Tour se však později chystají i další přední čeští jezdci. Ještě v únoru by tam měl pravděpodobně vyrazit Aleš Opatrný, který v nejbližších dnech očekává se svojí partnerkou Natálií Roučkovou přírůstek do rodiny, ale také Ondřej Zvára či Kamil Papoušek. Ani jeden z této trojice ovšem na přihláškách České jezdecké federace nefiguruje. 
 
Několik jezdců, resp. jezdkyň, bude startovat také v Belgii. Hned zkraje měsíce se do Opglabbeeku chystá Valentýna Kuková. Do Lieru vyjede o týden později Lada Šobichová, v druhé půlce února na stejném místě bude startovat kromě Valentýny Kukové ještě Tereza Veselá.
 
Početná výprava míří i do Polska, a to konkrétně do Poznaně. Na týden od 11. do 14. února odeslali přihlášku Nyna Bartoňková, Nikola Bielíková, Marek Klus, Eliška Opravilová nebo Kateřina Tomanová. Tomanová s Bielíkovou by měly zůstat v Poznani i následující týden v druhé půlce měsíce. 
 
Od 26. do 28. února by se ve slovenských Motěšicích měly konat mezinárodní drezurní závody CDI3* a těch se plánuje zúčastnit Libuše Mencke se Sandokanem a Syriem 2. 
 
Zdroj: ČJF
Ilustrační foto archiv Emmy Augier de Moussac
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE