reklama 11D

Třetí třetina Global Champions. Londýn přivítá medailisty z Herningu

ikonka

Krátce po skončení mistrovství světa v dánském Herningu vstoupí do poslední třetiny sezony parkurová série Global Champions. Fanoušci v Londýně se těší na britský bronzový tým i šampiona Henrika Von Eckermanna. S Prague Lions dorazí Anna Kellnerová.
17.08.2022 14:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Celkem patnáct zastávek má světová parkurová série Global Champions v sezoně 2022 před absolutním vrcholem v pražské O2 areně. Deset se jich konalo v první polovině roku a po více jak šestitýdenní pauze zahájí poslední třetinu mítink v Londýně, kam se rovnou z mistrovství světa v dánském Herningu chystá řada jezdců, včetně světové jedničky a novopečeného švédského mistra světa v kategorii týmů i jednotlivců Henrika Von Eckermanna. Ten v loňském roce zvítězil v Super Grand Prix při galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs a byl také členem zlatého družstva během olympiády v Tokiu. Fanoušci parkurového skákání v České republice se na něj mohou těšit i letos, jelikož se již kvalifikoval při osmém kole ve Stockholmu. 
 
V Londýně bude velmi očekávaná také účast členů domácího reprezentačního celku, jenž v Herningu před necelým týdnem vybojoval bronz. V aréně vybudované na půdě známé nemocnice Royal Chelsea Hospital britští skokoví příznivci přivítají své hrdiny ověnčené bronzovými medailemi ze světového šampionátu Scotta Brashe, Bena Mahera, rezervního člena týmu Johna Whitakera a také mladé hvězdy Harryho Charles a Josepha Stockdalea. „Jsem tak nadšený, že budu tento týden skákat na jedné z nejprestižnějších akcí roku. Byl to úžasný týden při mistrovství světa, ale celý tým se nyní těší přímo do Londýna na Global Champions, kde bude skákat před domácím publikem a na tak ikonickém místě,“ uvedl Joseph Stockdale.
 
Vítěz Super Grand Prix 2019 Ben Maher je aktuálně na druhém místě průběžného pořadí Longines Global Champions Tour a bude jistě chtít dohnat Němce Christiana Ahlmanna, jenž s 210 body vede tabulku jezdců. Ztrácí na něj však 28 bodů a vzhledem k tomu, že ani lídr žebříčku v Londýně nebude chybět, nebude to mít vůbec snadné. 
 
Třetí je se 158 body Belgičan Pieter Devos, jenž v rámci Global Champions League startuje v týmu Prague Lions. Nejinak tomu bude i při tomto mítinku, kam dorazí společně s jeho krajanem Nielsem Bruynseelsem a českou reprezentantkou Annou Kellnerovou. Pražští lvi jsou aktuálně taktéž třetí, ale mají shodně 165 bodů jako čtvrtí Madrid in Motion. Udržet se mezi nejlepší čtveřicí je klíčové, neboť právě tento počet družstev bude mít po základní částí seriálu zajištěn přímý postup do Super Cupu GCL v Praze. Druhé místo zaujímají Berlin Eagles se 177 body a s třicetibodovým náskokem vedou Stockholm Hearts. 
 

Nepřehlédněte: Henrik von Eckermann píše parkurovou historii. Stal se i mistrem světa

 
Soutěžní program v Londýně probíhá od pátku 19. do neděle 20. srpna. První část Global Champions League je naplánovaná na pátek od 16:45 místního času, což je o hodinu později středoevropského letního času. Týmové klání vyvrcholí v sobotu od 13:45 hodin, v 15:00 hodin SELČ začíná přímý přenos na stanici Nova Sport 2. V 17:50 pak začne Longines Global Champions Tour Grand Prix Londýna. 
 
Po britské metropoli budou v týdenních intervalech následovat další dvě zastávky série v nizozemském Valkenswaardu a v Římě. Poslední zářijový víkend se Global Champions přesune do New Yorku a finále poprvé proběhne v Rijádu. Spojené arabské emiráty přivítají nejlepší parkurové jezdce a koně světa od 20. do 22. října. Poté již bude veškerá pozornost upřena na Prahu. Čtvrtý ročník galashow světového parkuru se v libeňské O2 areně bude konat ve dnech 17. až 20. listopadu. Veškeré podrobnosti jsou na oficiálních webových stránkách s adresami www.gcglobalchampions.com a www.pragueplayoffs.com. 
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions
Zdroj: tisková informace Global Champions



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE