reklama 11D

Henrik von Eckermann píše parkurovou historii. Stal se i mistrem světa

ikonka

Týmový olympijský šampion z Tokia a vítěz loňské Super Grand Prix v Praze Henrick von Eckermann si připsal další cenný triumf. V dánském Herningu se stal parkurovým mistrem světa poté, co s valachem King Edwardem zajel nedělní finále bez penalizace.
14.08.2022 22:57  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B

 
Švédský reprezentant Henrik von Eckeremann opakovaně dokazuje, že je v současnosti nejlepším parkurovým jezdcem na světě. Nejen, že je oficiálně od 1. srpna po aktualizaci FEI Longines Jumping Rankings světovou jedničkou, ale za poslední rok vyhrál ty nejvýznamnější skokové mítinky na světě. 
 
Po loňském týmovém zlatu na olympiádě v Tokiu a listopadovém vítězství v prestižní Super Grand Prix při Global Champions Prague Playoffs v libeňské O2 areně vyhrál v neděli 14. srpna v dánském Herningu mistrovství světa, kde byl taktéž členem nejepšího družstva. Do závěrečné dvoukolové soutěže jednotlivců vstupoval jako lídr s penalizací 0,58 bodu a ani při čtvrtém a pátém startu během šampionátu neudělal s fenomenálním dvanáctiletým valachem King Edwardem žádnou chybu. 
 
Druhým Švédem, který útočil na příčky nejvyšší, byl Jens Fredricson, jenž však na valachovi Markan Cosmopolit při posledním pakruru inkasoval 13 trestných bodů a z průběžné druhé pozice se propadl až na desátou. Stříbro tak bral Belgičan Jérôme Guery v sedle šestnáctiletého hřebce Quel Homme de Hus. Tato dvojice nasbírala 3,35 trestné body. Na stupně vítězů se dostal ještě Nizozemec Maikel van der Vleuten startující s valachem Beauville Z N.O.P. s 5,96 body.
 

Nepřehlédněte: Po Tokiu mají Švédové zlato i z Herningu. Opatrný Forewera chválil

 
Jedna chyba v závěru připravila o medaili olympijského vítěze z Tokia mezi jednotlivci Bena Mahera. Britský jezdec si tak připsal s hřebcem Faltic HB celkem 9,72 trestných bodů. O necelých sedm desetin za ním skončil pátý Němec Marcus Ehning sedlající hřebce Stargolda a velmi malé rozdíly byly i mezi dalšími řádky výsledkové listiny. Šestý Max Kühner z Rakouska s valachem Elektric Blue P měl skóre 10,49 a Francouz Simon Delestre na valachovi Cayman Jolly Jumper zaznamenal 10,93 bodů. 
 
Do top 10 se vešli ještě Belgičan Nicola Philippaerts s klisnou Katangou vh Dingeshof, Němka Jana Wargers s hřebcem Limbridge a již zmíněný Jens Fredricson na Markan Cosmopolitovi. V druhém kole finále otevřeném pro nejlepších dvanáct dvojic odstartovali ještě Švýcar Martin Fuchs s valachem Leonem Jei a Kanaďanka Tiffany Foster na Figorovi. Oba v této části dvakrát chybovali a umístili se na jedenáctém a dvanáctém místě.
 
Foto: FEI / Richard Juilliart
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE