reklama 11A

Prague Lions odstartují v Monaku s novou posilou i s Annou Kellnerovou

ikonka

Od čtvrtka 30. června probíhá v Monaku desátý mítink parkurové série Global Champions. Z týmu Prague Lions tam odcestovala Anna Kellnerová společně s průběžně třetím jezdcem žebříčku LGCT Pietrem Devosem a novou posilou Constantem van Paesschenem.
29.06.2022 21:56  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Parkurové hvězdy si daly dostavení v Monaku, kde od 30. června do 2. července probíhá již desáté kolo týmové Global Champions League a Longines Global Champions Tour jednotlivců. Nejvýše postaveným jezdcem mítinku je světová dvojka a loňský vítěz Super Grand Prix v Praze Henrik von Eckermann, který je současně jedním z devíti kvalifikovaných do letošního ročníku vrcholné soutěže této série. 
 
Konkurenci tam však bude mít opravdu velkou. Na seznamu účastníků je například dvojnásobná šampionka LGCT Edwina Tops-Alexander, dále pak loňský vítěz Grand Prix Monaka Darragh Kenny nebo čtyřiadvacetiletý Gilles Thomas, který je v průběžném hodnocení seriálu čtvrtý za aktuálně třetím Pietrem Devosem. Ten v Monaku také nebude chybět, stejně jako jeho kolegové z družstva Prague Lions – Anna Kellnerová a Constant van Paesschen, jenž se stal součástí této sestavy teprve před několika málo dny v rámci přestupního termínu v polovině sezony GCL. Právě Paesschen s Kellnerovou budou Pražské lvy reprezentovat ve čtvrtečním úvodním kole soutěže.
 
Další super star na startovní listině je nedávná vítězka LGCT Grand Prix v St Tropez Malin Baryard-Johnsson. Pokud si chce připsat další triumf, bude muset porazit nejen výše uvedené, ale i ostatní zkušené jezdce jako jsou Shane Breen či Maikel van der Vleuten, jimž se v minulosti již v Monaku podařilo vyhrát a vědí tak, jak na extrémně malém kolbišti útočit na příčky nejvyšší. Mezi zvučná jména se řadí také Simon Delestre, Olivier Philippaerts, Denis Lynch, Philipp Weishaupt, Edward Levy, Fernando Martinez Sommer, Olivier Robert, Jos Verlooy, Michael Duffy, Emanuele Gaudiano, Julien Epaillard, Michael G Duffy nebo Laura Klaphake. Ani to však zdaleka není kompletní výčet těch, kteří mají reálnou šanci zazářit v centru monackého knížectví. 
 

Psali jsme: O pořadí v GCL rozhodovaly sekundy. Prague Lions byli v Paříži šestí

 
Monako je zavedenou součástí kalendáře Longines Global Champions Tour už od roku 2006 a kouzelná kulisa Port d’Hercule a ikonický Knížecí palác v Monaku opět poskytnou velkolepé místo pro jednu z šestnácti zastávek okruhu. Samotné kolbiště se nachází přímo v přístavu, jen pár metrů od kotvících jachet v bývalé boxové uličce při závodech Formule 1. Je to skutečně velmi unikátní místo, které přitahuje hosty i fanoušky parkurového skákání z celého světa. Tuto událost si pravidelně nenechá osobně ujít ani sám monacký princ Albert II. 
 
První část Global Champions League se v Monaku uskuteční ve čtvrtek od 20:00 hodin, druhá pak v sobotu od 17:00. Tuto soutěž bude živě přenášet s českým komentářem stanice Nova Sport 1. Od 20:30 hodin naváže Longines Global Champions Tour Grand Prix du Prince de Monaco, po jejíž skončení se dozvíme desáté jméno držitele zlaté vstupenky do Super Grand Prix.
 
Ta se uskuteční v sobotu 19. listopadu v pražské O2 areně a jistými účastníky jsou Ludger Beerbaum, Katrin Eckermann, Denis Lynch, Sanne Thijssen, Malin Baryard-Johnsson, Chistian Ahlmann, Daniel Deusser, Henrik von Eckerman a Marlon Módolo Zanotelli. Další podrobnosti o programu jsou dostupné na webu www.gcglobalchampions.com.
 
Foto: Josef Malinovský
Zdroj: tisková zpráva Global Champions



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE