reklama 11B

Zanotelli vyhrál pod Eiffelovou věží. Kvalifikace do Prahy ho dojala

ikonka

Brazilský jezdec Marlon Módolo Zanotelli na jedenáctileté klisně Like A Diamond van het Schaeck vybojoval v Paříži vítězství v Grand Prix Longines Global Champions Tour a stal se tak držitelem deváté zlaté vstupenky do Super Grand Prix v Praze.
26.06.2022 00:17  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Celkem sedm dvojic postoupilo v sobotu večer do rozeskakování deváté Velké ceny zařazené do prestižní parkurové série Longines Global Champions Tour, která se tentokrát uskutečnila ve stínu Eiffelovy věže v Paříži. 
 
Jejím vítězem se stal Brazilec Marlon Módolo Zanotelli v sedle jedenáctileté klisny Like A Diamond van het Schaeck, když zkrácený parkur dokončil v čase 36,07 sekundy. „Je tak těžké popsat mé aktuální emoce. Zaprvé, fanoušci zde byli úžasní. Přišlo opravdu velké množství lidí a vytvořili zde jedinečnou atmosféru. Moje klisna byla celý víkend úžasná a musím poděkovat majitelům, respektive celé rodině Gjelsten, kteří jsou tady, že mi dali šanci na ní jezdit a udržet ji u tohoto krásného sportu. Toto je rozhodně pro mě výjimečný okamžik. Neméně úžasné je kvalifikovat se do LGCT Super Grand Prix. Už se mi to jednou povedlo a je to prostě fantastická soutěž. Být mezi takovými elitními jezdci je něco velmi výjimečného,“ řekl dojatě Marlon Módolo Zanotelli.
 
Jen o pár desetin pomalejší byl domácí reprezentant Olivier Robert. Na valachovi Vivaldi des Meneaux však zaznamenal jednu chybu a zařadil se až na šestou pozici před taktéž chybujícího Brita Johna Whitakera s koněm Equine America Unick du Francport.
 
Relativně pomalejší tempo zvolili Nizozemec Eric van der Vleuten s Dreamlandem a Geir Gulliksen z Norska startující na hřebci Equine America Grandino H. Skončili tak mimo stupně vítězů na čtvrtém a pátém místě. Na medailové příčky se naopak dostaly dvě velmi mladé jezdkyně. Šestadvacetiletá Lillie Keenan z USA skončila v sedle hřebce Queensland E třetí, když cílovou čáru protnula v čase 39,13. Ještě o více jak sekundu a půl ji předstihla teprve dvacetiletá Britka Lily Attwood s koněm Cor-Leon vd Vlierbeek Z. 
 
Christian Ahlmann sice v Paříži skončil až patnáctý, ale i tak bral 22 bodů, díky nimž navýšil svůj náskok v průběžném hodnocení. Aktuálně má 210 bodů, zatímco druhý Ben Maher zatím nasbíral jen 182 bodů. Výraznou ztrátu mají i další umístění. Třetí zůstává Pieter Devos, ale absence ve francouzské metropoli mu nepřinesla žádný bodový zisk. Má jich tak stále 139, zatímco se na něj dotahují se 136 body Gilles Thomas a se 131 body Spencer Smith. Niels Bruynseels klesl se 124 body na šestý řádek.
 
Parkurová série nyní míří do Monaka, kde se od 30. června do 2. července odehraje desátý mítink sezony. Poté bude následovat červencová pauze a následně se turné přesune do Londýna, kde se bude soutěžit od 19. do 21. srpna. V týdenních intervalech pak navážou Valkenswaard a Řím. Před galashow světového parkuru GC Prague Playoffs jsou ještě v plánu na konci září New York a o měsíc později Rijád. Kompletní termínová listina a další informace jsou na webu www.gcglobalchampions.com. Detaily o přípravách galashow světového parkuru v Praze najdete na stránkách www.pragueplayoffs.com.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions
Zdroj: tisková informace Global Champions



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE