reklama 11B

Super GP má již desátého účastníka. Kühner předstihl v Monaku Kennyho

ikonka

Základní část Longines Global Champions Tour má za sebou dvě třetiny sezony 2022. Desáté kolo se uskutečnilo v Monaku a vítězem tamní Grand Prix se stal po rozeskakování mezi dvěma dvojicemi Rakušan Max Kühner s hřebcem EIC Coriolis de Isles.
03.07.2022 00:17  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Vrcholem třídenního mítinku parkurové série Global Champions v Monaku byla Grand Prix s výškou překážek 160 centimetrů, která se jela v tamním přístavu Hercule pod světly reflektorů od půl deváté večer. 
 
O náročnosti soutěže hovoří nezvykle vysoký počet dvojic, které ji nedokončily. Ze čtyřiatřiceti jezdců jich jedenáct pokračování vzdalo. Bez chyb na překážkách kurz absolvovali tři účastníci, ovšem Belgičanovi Olivierovi Philippaertsovi na valachovi H&M Miro uzavřely postup do rozeskakování dva trestné body za překročení stanoveného času. 
 
Na zkráceném kurzu se tak utkali pouze Ir Darragh Kenny v sedle hřebce Volnay du Boisdeville a Rakušan Max Kühner, jenž sedlal hřebce EIC Coriolis des Isles. Irský reprezentant zopakoval bezchybnou jízdu a velmi slušném čase 35,70 sekundy a vše tak měl ve svých rukou Kühner, kterého si mnozí čeští fanoušci parkurového skákání pamatují od doby, kdy byl v roce 2017 společně s Annou Kellnerovou a Alešem Opatrným členem týmu Berlin Lions. 
 
Rakušan v sedle svého desetiletého svěřence dokázal absolvovat rozeskakování ještě o 34 setin rychleji než jeho soupeř z Irska a tak se mohl radovat nejen z vítězství, k němuž se váže dotace rovných 100.000 eur, ale také zlatá vstupenka do Super Grand Prix při listopadové galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs. Před Kühnerem se při předešlých Velkých cenách LGCT kvalifikovali Ludger Beerbaum, Katrin Eckermann, Denis Lynch, Sanne Thijssen, Malin Baryard-Johnsson, Chistian Ahlmann, Daniel Deusser, Henrik von Eckerman a Marlon Módolo Zanotelli.
 
Max Kühner je také jedním z těch jezdců, kteří stále mají šanci bojovat o titul šampiona základní části Longines Global Champions Tour 2022. Aktuálně je se 147 body pátý. Darragh Kenny má ještě o šest bodů více a zaujímá tak čtvrtou pozici za Pietrem Devosem se 158 body. Druhý je v tuto chvíli Ben Maher se 182 body a pozici lídra tabulky si drží s 210 body Christian Ahlmann. 
 
Global Champions nyní čeká poměrně dlouhá přestávka, a to až do druhé poloviny srpna, kdy bude pokračovat po mistrovství světa v dánském Herningu jedenáctým kolem v Londýně. Závody se tam uskuteční od 19. do 21. srpna. Jen týden poté se bude skákat v nizozemském Valkenswaardu a další mítink následuje hned od 1. do 4. září v Římě. Posledními dvěma zastávkami před Prahou jsou 23. až 25. září New York a 20. až 22. října Rijád, kde se tato série představí úplně poprvé. Naopak již počtvrté vše vyvrcholí v libeňské O2 areně, a to konkrétně od 17. do 20. listopadu. Další podrobnosti jsou na stránkách www.gcglobalchampions.com, případně www.pragueplayoffs.com.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions
Zdroj: tisková zpráva Global Champions



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE