reklama 11C

Paris Panthers míří v Monaku pro další vítězství. Prague Lions devátí

ikonka

Ve čtvrtek večer zahájila v Monaku dvoukolová soutěž Global Champions League, která je již desátým kolem této série parkurových týmů. Krátce po vítězství v Paříži se v Monaku ujali vedoucí pozice Paris Panthers. Prague Lions začali devátým místem.
01.07.2022 00:13  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

 
Za tým Prague Lions nastoupila v Monaku do soutěže GCL s výškou překážek 155 centimetrů jako první Anna Kellnerová se čtrnáctiletou klisnou Catch Me If You Can Old. Po chybě na druhé části dvojkombinace přidala ke čtyřem trestným bodům ještě jeden za lehké překročení časového limitu o 39 setin. 
 
Následně odstartoval nový člen Pražských lvů Constant van Paesschen v sedle teprve devítileté klisny Diaz du Thot. Také on se nevyhnul jedné chybě, a to na oxeru s bazénkem hned za dvojskokem, kde chybovala Kellnerová. Celkových devět trestných bodů v kombinaci s časem 140,74 sekundy znamená průběžné deváté místo. Stejné bodové skóre mají i Miami Celtics, ale součet časů mají o něco lepší, a tak budou nastupovat v sobotu z osmé pozice. 
 
Hamburg Giants a Berlin Eagles mají po osmi bodech, pátí jsou s pěti body Cannes Stars a čtyři body znamenají čtvrtý řádek průběžné výsledkové listiny pro zástupce Valkensaard United. Tři celky nemají žádnou penalizaci. Pomalejší čas zařadil jezdce ze St Tropez Pirates na třetí příčku za Stockholm Hearts a Paris Panthers. Velkou zásluhu na nejvýhodnějším pořadí panterů měl Darragh Kenny s hřebcem Volnay du Boisdeville, jelikož kromě čisté jízdy dosáhl i na velmi rychlý čas 64,34. Časomíra v případě Ioli Mytilineou s La Perlou vd Heffinck ukázala o více jak pět sekund více a nejméně o dvě sekundy byli pomalejší i všichni členové dalších dvou družstev s nulou na bodovém kontě.  
 
Dobrý výsledek by Paris Panthers mohl vrátit zpět mezi nejlepší čtveřici a zvýšit tak šance na přímý postup do semifinále při listopadovém GCL Super Cupu v Praze. Aktuálně se drží v top 4 Prague Lions za třetími Madrid in Motion, druhými Berlin Eagles a lídry tabulky Stochkolm Hearts. „Nechceme na sobotu příliš měnit složení, oba máme dobré koně a v této pozici jsme už byli, takže doufáme, že si vedení udržíme,“ řekl Darragh Kenny. „Global Champions League se stává jednou z nejpopulárnějších záležitostí v parkurovém skákání a je stále více a více vzrušující,“ dodal. 
 
Druhá část Global Champions League se v Monaku uskuteční v sobotu od 17:00 hodin. Tuto soutěž bude živě přenášet s českým komentářem stanice Nova Sport 1. Od 20:30 naváže Longines Global Champions Tour Grand Prix du Prince de Monaco, po jejíž skončení se dozvíme desáté jméno držitele zlaté vstupenky do Super Grand Prix. Ta se uskuteční v sobotu 19. listopadu v pražské O2 areně a jistými účastníky jsou Ludger Beerbaum, Katrin Eckermann, Denis Lynch, Sanne Thijssen, Malin Baryard-Johnsson, Chistian Ahlmann, Daniel Deusser, Henrik von Eckerman a Marlon Módolo Zanotelli. Další podrobnosti o programu jsou dostupné na webu www.gcglobalchampions.com.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko GCL
Zdroj: tisková informace GCL



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE