reklama 11B

Paříž středobodem světového parkuru. Těší se na sérii Global Champions

ikonka

Jedno z nejnavštěvovanějších a nejmagičtějších měst světa se stane ve dnech 24. až 26. června středobodem světového parkuru. K devátému kolu Global Champions se tam sjedou nejlepší jezdci světa. Chybět nebudou tradičně členové týmu Prague Lions.
22.06.2022 16:44  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
S velkým očekáváním se blíží deváté kolo série Global Champions, při kterém se v magické evropské metropoli utkají dva nejvýše postavení jezdci individuálního hodnocení – Němec Christian Ahlmann a Brit Ben Maher.
 
V Paříži bude vedle nich přítomna celá řada největších jezdeckých a koňských hvězd, které slibují jedinečnou sportovní, společenskou a kulturní podívanou. Ta se opět odehraje na pozadí jedné z nejznámějších světových památek – Eiffelovy věže.
 
Aktuální lídr bodování Longines Global Champions Tour Christian Ahlmann navýšil svůj náskok díky triumfu v osmé Grand Prix ve Stockholmu a do Paříže přijede se 188 body. Před akcí mluvil o tom, co je potřeba k úspěchu na nejvyšší úrovni parkurového sportu: „Zatím jsme měli výbornou sezonu, ale jsme teprve v polovině. Jsem moc spokojený se svými koňmi a s celým týmem, který pracuje opravdu tvrdě. Doufám, že do konce sezony vydržíme všichni zdraví a soustředění.“
 
Na záda dýchá německému jezdci druhý muž individuálního pořadí Ben Maher, jemuž se celou sérii LGCT podařilo už dvakrát vyhrát. Na kontě má 154 bodů a s ryzákem Explosionem W bude jistě mířit vysoko. Není možné opomenout také mladého talenta Gillese Thomase, který se pod Eiffelovu věž vydá s veškerým arzenálem, aby vylepšil svou pozici. Prozatím je pátý.
 
O velký bodový zisk pojedou v ikonickém městě i další hvězdy. Skvělé výkony se dají čekat od Edwiny Tops-Alexander, Gregoryho Watheleta, Johna Whitakera, Jura Vrielinga, Jessicu Springsteen, Spencera Smitha, Georginu Bloomberg a Darragha Kennyho.
 
Paříž, jako jedno z nejnavštěvovanějších měst světa, nabízí slavné atrakce a památky. Diváci si mohou užít špičkový skokový sport u jedné z nejznámějších památek na světě. Organizátor počítá s návštěvou zhruba 50.000 milovníků jezdectví, což z tohoto místa dělá skutečný středobod setkávání fanoušků napříč kontinenty.
 
Domácí jezdci budou také připraveni v plné síle. Na soupiskách jsou například Edward Levy, Jeanne Sadran, Julien Anquetin, Kevin Staut, Nina Mallevaey, Olivier Perreau, Olivier Robert, Penelope Leprevost, Philippe Leoni and Simon Delestre.
 
V barvách družstva Prague Lions při Global Champions League se tentokrát představí španělský reprezentant Sergio Alvarez Moya, s kterým bude o cenné body do žebříčku Global Champions League bojovat mladý americký jezdec Brian Moggre. První kolo týmové soutěže se pojede v pátek 24. června od 18:30 hodin, druhá část je na programu o den později v 15:20 hodin. Od 15:55 bude vše možné sledovat živě také s českým komentářem na stanici Nova Sport 1.
 
Sobota 25. června pak nabídne další vrchol mítinku – Grand Prix, která startuje v 19:15 hodin. Vítěz této náročné soutěže si zajistí účast v Super Grand Prix, jež se odehraje v rámci listopadové Global Champions Prague PlayOffs v pražské O2 areně. 
 
Vstupenku do této prestižní soutěže už má Ludger Beerbaum po vítězství v Dauhá, Katrin Eckermann která triumfovala na Miami Beach a Denis Lynch, jenž dojel druhý v Mexico City za již kvalifikovaným Ludgerem Beerbaumem. V Madridu při čtvrtém kole vyhrála Sanne Thijssen a třetí kvalifikovanou ženou je Malin Baryard-Johnsson, která ovládla Grand Prix v St. Tropez. Praha uvidí také Christiana Ahlmanna – vítěze Velké ceny Hamburku a jeho krajana Daniela Deussera, jenž si start v Praze zajistil díky prvnímu místu v Cannes. V osmé Grand Prix ve Stockholmu vyhrál podruhé v sezoně Christian Ahlmann, a dal tak možnost startu druhému umístěnému jezdci. Tím je zlatý olympijský jezdec Henrik von Eckermann. 
 
Další podrobnosti o parkurové sérii Global Champions i chystaném vrcholu v Praze najdete na webech www.gcglobalchampions.com a www.pragueplayoffs.com.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions
Zdroj: tisková zpráva Global Champions



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE