reklama 11A

Tréninkové tipy a triky jezdců LGCT. Dnes radí Peder Fredricson

ikonka

Během koronavirové závodní pauzy pořadatelé Global Champions nabízejí svým fanouškům v rámci pořadu The Insider At Home rubriku Tipy a triky. Hostem druhého dílu byl někdejší člen Prague Lions Peder Fredricson. Máme pro vás souhrn v českém znění.
10.05.2020 06:50  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C


Rubrik o tipech a tricích jezdců Global Champions tento týden pokračuje zajímavým skokovým cvičením „z dílny“ Pedera Fredricsona. 

V připraveném videu se Peder dělí o svůj pohled na nejlepší způsoby, jak připravit koně na soutěž. – Tréninkové cviky a techniky, které lze rozvinout k použití na kolbišti a osvojit si korektní styl překonávání překážek, ale i k udržení koní v dobré skokové kondici.

Pro nachystanou lekci potřebujete dva sety tří překážek v obloucích na krátkých stěnách jízdárny. Při využívání podobných vzdáleností mezi těmito překážkami může jezdec měnit délku cvalového skoku. Využití skoků na zakřivené linii funguje i z pohledu pružnosti a rovnováhy.

„Cvičení je jednoduché, nejprve můžete pracovat na kruhu. Jsou to tři překážky v oblouku. Mám mezi nimi jedenáct metrů, když jsou to malé skoky. Jedna, aby se kůň nevychýlil dovnitř nebo ven a ujistit se, že kůň skáče s vyklenutým hřbetem, mezitím si ho posbírat, aby klidně najel na další skok. Je to krásné cvičení, neklade na koně žádné velké nároky, samozřejmě pokud nedáte velké skoky, pak je to obtížnější. Dobře se tím cvičí pružnost a rovnováha. Je třeba si koně dobře srovnat, aby se na skoku nevychýlil dovnitř nebo ven. Je to dobré tréninkové cvičení,“ říká Peder Fredricson.

 

 

„Za normálních okolností, když mám hodně závodů, tak doma moc neskáču. Dělám spíš cvičení jako je tohle, protože to je dobrý způsob, jak udržet koně fit na skákání. Když jsou třeba dva týdny mezi závody, je dobré dělat nějakou gymnastiku tohoto typu. Někdy je dobré si to zkusit spíše v oblouku jako v tomto případě než rovně. Protože na rovné linii mají koně tendenci jít rychleji. Je také dobré pracovat na kruhu, popracovat na liniích. – Zvládnout tohle cvičení správným způsobem vyžaduje trochu zkušeností a praxe. Podobné věci dělám rád i proto, aby se kůň naučil dobře pracovat a osvojil si, co se od něj čeká,“ pokračuje zkušený švédský jezdec.

 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Tréninkové tipy a triky jezdců LGCT. Dnes radí Maikel van der Vleuten

 

A jak vysoko byste si měli postavit překážky, pokud byste si chtěli toto cvičení vyzkoušet se svým koněm v domovské stáji? „Hodně to závisí na tom, co od cvičení očekáváte. Když ho absolvujete s malými skoky, je to dobré pro každého. Je to jako jezdit drezuru přes překážky. Na nízkých výškách je to pro každého. Pokud chcete koně trénovat, aby skákal hřbetem nebo aby zesílil, můžete skoky postavit tak vysoké, jak chcete. Můžete zvednout třeba jen prostřední překážku a zbylé dvě mít nižší, nebo zvýšit všechny tři. Pak se to samozřejmě stává obtížnějším. Prodloužil bych také trochu vzdálenosti mezi nimi, aby to nebylo příliš krátké, nejsem moc příznivcem krátkých vzdáleností. Chci tam mít prostor, aby se kůň mohl posbírat. Protože jinak myslím, že pro to nemáme moc využití na kolbišti. Když trénujete, tak je důležité trénovat věci, které pak můžete využít při závodech. Z tohoto pohledu je cvičení užitečné, protože se potřebujete naučit jezdit linie a musíte rovněž být schopní mít kontakt s hubou koně nad překážkou,“ dodává Peder Fredricson na záběr video rubriky Tips & Tricks pořadu The Insider @HOME připravovaného produkcí parkurové série Global Champions.




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE