reklama 11A

Daniel Deusser je prvním kvalifikovaným do parkurové Super GP v Praze

ikonka

Parkurová Longines Global Champions Tour 2020 zná prvního vítěze a tím i prvního kvalifikovaného do listopadové Super Grand Prix, která se pojede již potřetí v pražské O2 areně v rámci finálového mítinku GC Prague Playoffs. Je jím Daniel Deusser!
07.03.2020 19:12  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Devětatřicetiletý Němec Daniel Deusser předvedl v katarské Dauhá skvělou formu. Již v páteční hlavní soutěži zvítězil v sedle desetileté klisny Kiana van het Herdershof a v sobotu na tento triumf dokázal navázat na nejvyšší úrovni se stejně starou klisnou Killer Queen VDM. 
 
Základní část i rozeskakování LGCT Grand Prix Doha překonal bez penalizace a v závěrečné části dokázal druhému nejlepšímu ujet o více jak sekundu a půl. Tím byl Belgičan Nicola Philippaerts, jenž v sedle klisny Katanga v.h Dingeshof výrazně přispěl k vítězství celku London Knights v předešlé týmové soutěži Global Champions League. Dařilo se mu i ve Velké ceně, ale na první stupínek to tentokrát nestačilo. 
 
Třetím bezchybným v rozeskakování byl další reprezentant Belgie Jérôme Guery v sedle čtrnáctiletého hřebce Quel Homme de Hus. Další tři jezdci zapisovali jednu chybu. Kromě čtvrtého Marcuse Ehninga a šestého Maxe Kühnera mezi nimi byl i člen družstva Prague Lions Niels Bruynseels z Belgie. Ten v sobotu sedlal jedenáctiletého valacha Delux van T & L. 
 
Daniel Deusser je prvním kvalifikovaným jezdcem do listopadové Super Grand Prix v Praze. Do té postupuje z každé Velké ceny Longines Global Champions Tour vítěz, případně další umístěný, pokud některý z jezdců vyhraje opakovaně. 
 
Série Global Champions má na sezonu 2020 naplánováno celkem osmnáct zastávek, tou poslední bude pražská O2 arena ve dnech 19. až 22. listopadu, kdy se uskuteční třetí ročník mítinku galashow světového parkuru GC Prague Playoffs. Podrobnosti o programu a předprodeji vstupenek najdete na stránkách www.pragueplayoffs.com. Informace o dalších mítincích jsou na webu www.gcglobalchampions.com.
 
Foto Stefano Grasso/LGCT



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE