reklama 11C

London Knights opět vítězí v GCL. Prague Lions skončili v Dauhá devátí

ikonka

Dvojčata Olivier a Nicola Philippaertsovi předvedli v zahajovacím kole světové parkurové série Global Champions League skvělé sportovní výkony a vyslali svůj tým London Knights za obhajobou loňského vítězství. Prague Lions dokončili v Dauhá devátí.
07.03.2020 16:04  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Do sobotního parkuru Global Champions League v katarském Dauhá vstupovalo hned osm celků bez penalizace, ale jen dva dokázaly nulu na bodovém kontě udržet. Tým London Knights reprezentovali dvojčata Olivier a Nikola Philippaertsovi. Olivier ve čtvrtek sedlal devítiletého valacha Zayado, v sobotu pak jedenáctiletého hřebce H & M Extra. Jeho bratr se v obou částech soutěže představil s desetiletou klisnou Katanga v.h Dingeshof. Ve všech případech předvedli precizní výkony a s náskokem téměř pěti sekund zvítězili nad druhými Paris Panthers, jejichž reprezentanty byli Penelope Leprevost a Gregory Wathelet. Také oni nezaznamenali se svými svěřenci žádnou chybu. 
 
Do zahajovací části prvního kola Global Champions League nastoupili za družstvo Prague Lions Belgičan Wilm Vermeir na dvanáctiletém valachovi IQ van het Steentje a Nizozemec Jur Vrieling s desetiletým valachem KM Chalcedon. Každý si však připsal čtyři trestné body za jednu chybu. Osmibodové skóre je zařadilo na 14. řádek průběžné výsledkové listiny. V sobotu Vrielinga nahradil další belgický člen Pražských lvů Niels Bruynseels s jedenáctiletým valachem Delux van T & L. Celým kurzem projel čistě v čase 82,81 sekundy a jeho kolega Wilm Vermeir po něm zopakoval téměř totožný výkon. Byl však ještě o 31 setin rychlejší. Kdyby projel cílem ještě o půl sekundy dříve, mohli být Lions osmí s celkových šestnácti týmů, takto se umístili na deváté příčce za Valkenswaard United a zapisují si do tabulky 13 bodů. 
 
Smůlu měli v sobotu St. Tropez Pirates. Pieter Devos s Claire Z totiž vyhnul atypickou zeť s velkým průzorem uprostřed, to je stálo nejen průběžnou vedoucí pozici, z níž do druhého kola soutěže vstupovali. Propadli se se šesti trestnými body až na pátou příčku. Po osmi bodech měli Monaco Aces a New York Empire. Naopak těsně pod stupni vítězů skončili Miami Celtics se čtyřmi body. Od bronzu je dělilo pět a půl vteřiny. Právě o tolik byli rychlejší Berlin Eagles. 
 
Záznam závodů Global Champions v Dauhá odvysílá Česká televize na programu ČT Sport ve středu odpoledne. Světová parkurová série se nyní přesune do Mexico City, kde pokračuje od 26. do 29. března. O týden později je v plánu třetí mítink na Miami Beach. Poslední osmnáctou zastávkou se stane v druhé polovině listopadu pražská O2 arena. Ta bude již potřetí za sebou hostit závěrečné Global Champions Prague Playoffs. Podrobnosti najdete na stránkách www.gcglobalchampions.com a www.pragueplayoffs.com
 
Foto Stefano Grasso/LGCT



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE