reklama 11B

Světové jezdecké hvězdy míří na CSIO5* do Říma. Češi budou mezi nimi

ikonka

Od 27. do 30. května se na Piazza di Siena v Římě uskuteční mezinárodní skokové závody CSIO5*. Letos se koná již 88. ročník této sportovní události, jejíž historie sahá do roku 1926. Češi, resp. Čechoslováci, tam naposledy startovali v roce 1930!
25.05.2021 10:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12A
 
V Římě bude při květnovém CSIO5* startovat řada jezdeckých hvězd, včetně světové jedničky Steve Guerdata. Švýcarský zlatý olympijský medailista z roku 2012 a trojnásobný mistr světa, který v posledních dvou letech vládne světovému žebříčku za poslední dva roky si nadále drží skvělou formu. Před několika dny ve Francii vyhrál první Grand Prix CSI5* Grand Prix roku 2021 se skvělým výkonem a po narození své dcery Elly před pouhými pěti týdny rozdává úsměvy na všechny strany. 
 
V italském hlavním městě nebude v nadcházejících dnech chybět ani druhý muž světového žebříčku Mezinárodní jezdecké federace (FEI) – Němec Daniel Deusser, stejně tak jako současná parkurová „trojka“ – Švýcar Martin Fuchs. Není pochyb o tom, že tito tři velikáni parkurového skákání budou bojovat o nejvyšší příčky v nedělní Rolex Grand Prix, v níž se rozdělí dotace 400.000 eur. 
 
Švýcaři však v pátek 28. května nebudou mít tým v prestižním Poháru národů. Z osmnácti zastoupených zemí jich družstvo bude mít dvanáct – Belgie, Brazílie, Česká republika, Egypt, Francie, Itálie, Irsko, Japonsko, Mexiko, Německo, Švédsko a USA. Sebevědomě do soutěže budou vstupovat domácí Italové, kteří vyhráli tuto soutěž v letech 2017 a 2018. 
 
V roce 2019 zvítězil tým Švédska a jeho reprezentanti Rolf-Goran Bengtsson, Douglas Lindelow, Angelie von Essen a Angelica Augustsson Zanotelli budou i letos doufat, že uspějí podruhé v řadě. Silní budou i Francouzi ve složení Mathieu Billot, Marc Dilasser, Penelope Leprevost a Kevin Staut. Německé družstvo vypadá taktéž impozantně, představí se v něm Daniel Deusser, Marcus Ehning, Patrick Stuhlmeyer a David Will. Celek USA budou tvořit Kent Farrington, Laura Kraut, Jessica Springsteen a McLain Ward. Za zmínku jistě stojí i belgická sestava: Jerome Guery, Olivier Philippaerts, Yves Vanderhasselt a Gregory Wathelet.
 
S touto světovou extra třídou se utká i český tým, který budou tvořit Emma Augier de Moussac, Aleš Opatrný, Kamil Papoušek a Ondřej Zvára. Za pozornost jistě stojí skutečnost, že české, resp. československé družstvo se naposledy při CSIO v Římě představilo v roce 1930. V pátek od 14:30 hodin tak naše jezdce čeká velmi těžké srovnání s absolutní parkurovou elitou a do značné míry tak napoví, s jakými ambicemi Češi pojedou na olympijské hry do Tokia. 
 
Foto: Simone Ferraro/CONI 
Zdroj: tisková zpráva pořadatele

Jaký tipujete výsledek českého týmu v Poháru národů při CSIO5* Řím 2021?

celkem hlasů: 77

Hlasování skončilo.

Vyhrajou 6 / 7.79%
Skončí do 3. místa 8 / 10.39%
Postoupí do 2. kola mezi TOP8 družstev 46 / 59.74%
Nepostoupí do 2. kola (9. až 12. místo) 17 / 22.08%



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE