reklama 11A

Dění v týdnu: Kellnerová míří na GC do St. Tropez, tým čeká CSIO Řím

ikonka

České parkurové jezdce čekají dva pětihvězdové mítinky, při kterých budou soutěžit v nejsilnější konkurenci. Anna Kellnerová se zúčastní Global Champions v St. Tropez a národní tým jede na CSIO5* do Říma. Do zahraničí se chystají i militaristé.
24.05.2021 16:31  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 

Dva mítinky světového formátu má během posledního květnového víkendu před sebou česká parkurová reprezentace. Národní tým ve složení Emma de Moussac, Aleš Opatrný, Kamil Papoušek a Ondřej Zvára nastoupí k Poháru národů při CSO5* v Římě. Očekávat se dá skutečně silná konkurence, Řím totiž patří k těm nejprestižnějším závodům s týmovou soutěží Nations Cup. Dvoukolová soutěže je na programu v pátek 28. května. Neděle pak nabídce Grand Prix s překážkami do 160 centimetrů.
 
Výsledky můžete sledovat ZDE
 
Druhou pětihvězdovou akcí bude třetí kolo Global Champions, kam zamíří Anna Kellnerová, aby v řadách Prague Lions odstartovala do ligové soutěže. Úvodní díl se pojede ve čtvrtek 27. května a o vítězném celku bude rozhodnuto o dva dny později. V sobotu se také odehraje Grand Prix Longines Global Champions Tour, jejíž vítěz se zařadí po bok dalších účastníků Super Grand Prix, jež se pojede na podzim v Praze při GC Playoffs.
 
Výsledky z Global Champions jsou TADY
 
Česká parkurová reprezentace se představí také na závodech CSIOchJY ve Wierdenu, kde je vypsán Pohár národů pro děti, juniory a mladé jezdce. A Češi nebudou chybět ani při CSI v Budapešti.
 
Napilno budou mít také jezdci všestrannosti, kteří se ve velkém počtu vypraví na mezinárodní závody do polského Baborowka. Závodit se bude až do úrovně CCI4*-L, v níž bude mít Česko Miroslava Trundu s Trknou Ruf. V CCI4*-S pak jsou nahlášení Miloslav Příhoda s Ferreolem, Jaroslav Abík s Madockem, Pavel Březina s Cona Ciou a Miroslav Trunda s Shutterflyke. Další naši jezdci pak nastoupí i do úrovně jedné, dvou a tří hvězd. 
 
Výsledky z Baborowka najdete ZDE
 
Na české scéně se chystá více než dvacítka závodů. Skákat se bude v Martinicích, Zduchovicích či Olomouci. Drezuru vypsali pořadatelé v Mněticích nebo Horách. 
 
Výsledky z českých akcí můžete najít v JIS ČJF
 
Ilustrační foto: David Horváth / CET



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE