reklama 11A

Z evropské divize 1 Poháru národů moc nezůstalo. Nebude ani Falsterbo

ikonka

Z původně sedmi plánovaných mítinků série Longines FEI Nations Cup evropské divize 1 zůstaly jen čtyři. Po zrušení Pohárů národů v britském Hicksteadu a irském Dublinu oznámili pořadatelé ze švédského Falsterba, že ani u nich tato soutěž neproběhne.
21.05.2021 23:43  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Falsterbo mělo být pátou zastávkou Longines FEI Nations Cup evropské divize 1. Závody CSIO5* s Pohárem národů v rámci tzv. „Superligy“ se tam měly konat v druhé polovině července, jen týden před již dříve zrušeným Hicksteadem a měsíc před Dublinem, který byl taktéž z termínové listiny odstraněn. 
 
Švédský organizátor uvedl, že kvůli národním omezením souvisejícím s nákazovou covidem-19 muselo dojít k zásadní úpravě sportovního programu Falsterboo Horse Show 2021. Pohár národů se tam tak konat nebude, přestože by se nadále mělo jednat o závody na mezinárodní úrovni. 
 
V evropské divizi 1 FEI Nations Cupu tak zůstávají pouze švýcarské St. Gallen na začátku června, francouzské La Baule o týden později, další týden pak CSIO5* v polských sopotech a s odstupem čtrnácti dnů pak ještě mítink v nizozemském Rotterdamu. 
 
Zejména o první tři akce bude enormní zájem, neboť v mnoha národních týmech vrcholí boj o olympijskou účast v Tokiu. O skladbě členů družstev by se mělo rozhodnout do konce června, a i kvůli tomu se do Sopot chtěli vypravit také čeští reprezentanti. V této situaci však získat pozvání bude ještě složitější, zejména s ohledem na to, že Česká republika do této divize nespadá. 
 
Ilustrační foto: Kateřina Návojová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE