reklama 11C

Sekaninová: Panská lícha umožnuje trénink pro všechna jezdecká odvětví

ikonka

Jezdecký areál Panská lícha je domovskou stájí členky českého juniorského drezurního týmu Julie Sekaninové. Ta nám v rozhovoru přiblížila nejen moderní zázemí stáje, ale také hlavní záměr v pořádání závodů v průběhu jezdecké sezony.
18.02.2021 11:30  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Své koně má Julie Sekaninová ustájené v domácím jezdeckém areálu Panská lícha. „Tento areál se nachází v Brně a jeho majitelem je zároveň můj děda Jiří Charvát. Jedná se v podstatě o náš rodinný podnik, jehož jednatelkou je moje mamka Lenka Sekaninová,” uvádí Julie. 
 
Můžete nám přiblížit vaše zázemí? Jaké jsou základní parametry vaší sportovní stáje?  
Jezdecký areál Panská lícha nabízí 54 vnitřních boxů pro naše koně a koně našich klientů a dále také je možné dočasně využít 60 venkovních boxů pro účastníky závodů. Pro trénink a závody máme k dispozici drezurní obdélník a dvě veliké jízdárny s novým moderním typem povrchu. Dále je možné využít i krytou jezdeckou halu, kolotoč, lonžovací kruh a jelikož se zde ještě před dvěma lety pořádaly i závody ve všestrannosti, tak nabízíme využívání crossové dráhy pro tréninky a soustředění.  
 
Jaká je tedy dnešní hlavní úloha vašeho areálu v souvislosti s pořádáním jezdeckých závodů?  
Nyní se převážně zabýváme pravidelným pořádáním parkurových a drezurních závodů. V minulém roce jsme se rozhodli, že závody ve všestrannosti u nás už probíhat nebudou a více se zaměříme na zbylé disciplíny. S více než dvacetiletou tradicí se na Panské líše pořádá každoročně drezurní Světový pohár, což obvykle považujeme za takový hlavní vrchol sportovní sezony. Do našeho kalendáře se také již několikrát zařadilo oblastní parkurové a drezurní mistrovství, ale také mistrovství České republiky v drezuře.  
 

PSALI JSME: Knoflíček: Zakládáme si na tom, aby koně chodili každý den do výběhu

 
Podílíte se také nějak na organizaci těchto událostí ve vašem areálu?  
Při parkurových závodech se snažím zapojovat a vypomáhat mamce v kanceláři závodů. Když ovšem probíhají závody drezurní, tak většinou bývám v sedle svých koní a na tu organizaci mnoho času nezbývá.  
 
Máte nějaké informace týkající se historie tohoto místa?  
Můj děda před několika lety kupoval pouze prázdný pozemek, kde původně nebylo nic. Celé to tedy začal postupně sám budovat a stále v tom celá rodina pokračujeme i nadále.  
 
Co osobně považujete za největší výhodu vaší jezdecké stáje?  
Jsme obklopeni rozsáhlými lesy a krásnou přírodou, což nám umožňuje pracovat s koňmi v terénu a chodit na vyjížďky. Za velikou výhodu také považuji prostorné jízdárny, na nichž jsme v minulém roce nechali udělat nové a kvalitní povrchy. Jsme pravidelnými pořadateli závodů, takže nemusím pokaždé své koně převážet do jiných míst a dále pro všechny návštěvníky a sportovce skvěle vaříme v naší restauraci. Zmínit musím také možnost využití našeho zázemí pro trénink a přípravu ve všech jezdeckých disciplínách.  
 
Plánujete do budoucna ještě nějaké změny, rekonstrukce či rozšíření?  
V této době dokončujeme rekonstrukci venkovních boxů pro účastníky závodů a kompletně se to tady celé ladí k dokonalosti. Probíhá i stavba nové jízdárny, která by měla sloužit k opracování před závody.  
 
 
Foto: Stanislav Pitela a archiv Julie Sekaninové
Zdroj: Jezdecký areál Panská lícha



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE