reklama 11D

Lenka Sekaninová: CDI Brno zatím nerušíme, i když tuším, že to nepůjde

ikonka

V jezdeckém areálu v Brně na Panské líše je ustájeno přes padesát koní od zhruba pětatřiceti majitelů. Jak je nastaven režim v tamních stájích a u jakých brněnských akcí je jejich konání v ohrožení, to prozradila pro Jezdci.cz Lenka Sekaninová.
25.03.2020 06:30  |  Autor: Pavlína Záhorová, Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB
reklama 12B

 
Že i velké jezdecké areály mohou při dodržení určitých pravidel zůstat otevřené pro majitele koní, to potvrzuje Lenka Sekaninová z Panské líchy v Brně. 
 
„Vzhledem k tomu, že u nás máme hodně sportovních koní, tak nemůžeme úplně omezit vstup majitelů k nim. Máme však přísná hygienická pravidla, musí si umývat ruce, nosit roušky, rukavice a nesmí se shlukovat. Je omezen počet koní na jízdárnách podle jejich velikosti. Naštěstí máme hned tři venkovní jízdárny a navíc halu, takže jsou maximálně dva až tři koně na velké jízdárně,“ říká jednatelka areálu Lenka Sekaninová. 
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Jitka Prach Opatrná: V areálu je stovka koní. Musíme se o ně postarat

 
Majitelé koní či jimi pověřené osoby se nesmí shlukovat v šatnách, mají chodit již oblečení v jezdecké ústroji a smějí docházet maximálně jednou za den. „K mé velké radosti to všichni přijali velmi dobře, sami chtějí chránit sebe i naše ošetřovatele, protože vědí, že by se jim o koně jinak neměl kdo postarat. Domlouvají se, že někteří přijdou dopoledne, jiní odpoledne nebo podvečer. Celkem je to padesát dva koní od třiceti pěti majitelů,“ popisuje Sekaninová.
 
Co však provozovatele jezdeckého centra trápí nejvíc, je uzavřený hotel a jezdecká škola, z nichž kromě ustájení koní plynuly důležité příjmy. „Je to pro nás hodně složité, jelikož máme řadu zaměstnanců, kteří musí zůstat doma. – Restauraci přímo my neprovozujeme, ale ta jede na zkrácený provoz a prodává jídla z okénka. Jezdilo k nám na obědy kolem dvou stovek lidí denně, tak si někteří jezdí alespoň pro jídlo do krabiček,“ vysvětluje provozovatelka areálu. 
 
Panská lícha každoročně hostí mnoho veřejných akcí, především těch jezdeckých. Vrcholem celé sezony bývá již více jak dvacet let Světový pohár v drezuře, který by se měl v Brně konat od 19. do 21. června. Dle slov Lenky Sekaninové jsou velkou komplikací uzavřené hranice, na čemž se pravděpodobně nic nezmění ještě dlouho od ukončení karantény. „Mě trochu zarazilo vystoupení pana Primuly, když řekl, jak dlouho možná budou zavřené hranice. Takové sdělení musí být pro mnoho lidí velmi těžké na psychiku. – Každý den mi chodí do mailu, jaké závody jsou zrušené. V našem termínu to je třeba Rotterdam. Já si jsem vědoma, že závody budou na hodně procent zrušené, ale máme schválený rozpis a dávám si stále naději, že se něco stane a budou se moci uskutečnit,“ stále doufá. 
 

PSALI JSME: Petr Půlpán: Myslím, že naši klienti chápou nezbytnost omezení provozu

 
„Zatím CDI-W nerušíme, pracujeme na tom, aby se závody konaly, i když vím, že spíš nebudou. Na letošek přitom máme potvrzených pět olympijských rozhodčích. Budeme hledat případně i náhradní termín. Už jsme o tom dokonce jednali, ale záleží na tom, jaká bude situace. Uvažovali bychom možná o září, ale podle toho, zda to povolí FEI. Podobnou myšlenku bude mít jistě hodně pořadatelů, tak uvidíme, jestli termín budeme moci přesunout. Zrušit se mi to určitě nechce, vždyť je to již dvacátý druhý ročník, přečkali jsme už hodně věcí, ale vždy se nám to nějak podařilo zvládnout. – Pokud se budou moci konat alespoň národní soutěže, tak červnový termín závodů určitě zachováme, hodně lidí s tím počítá. Možná bychom udělali i Grand Prix, ale uvidíme, jak to všechno bude,“ uzavírá Lenka Sekaninová.
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE