reklama 11C

Sekaninová: CDI-W Brno se posouvá na konec srpna. Čekáme na schválení

ikonka

Tradičním vrcholem sportovní sezony v Brně na Panské líše je již více než dvacet let Světový pohár v drezuře, ten se měl v roce 2020 uskutečnit ve dnech 19. až 21. června. Současná situace si však vyžádala změnu termínu, pravděpodobně na konec srpna.
14.05.2020 11:38  |  Autor: Pavlína Záhorová, Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
Nejen o termínu, ale vůbec o konání 22. ročníku CDI-W v Brně se spekulovalo již koncem března, aktuálně vypadá situace o něco příznivěji, nicméně změně termínu se tato tradiční událost na Panské líše nevyhne. Pořadatelé nejdříve zažádali o nový záříjový termín.
 
"Situace byla trochu napnutá, protože termín na začátku září nám neschválila FEI kvůli souběhu s CDI-W v Moskvě. Nicméně sama Mezinárodní jezdecká federace nám nabídla termín o týden dříve, což je tedy bohužel v termínu CSI v Olomouci, ale v tuto chvíli se nedá nic jiného dělat, takže doufám, že v tomto termínu nakonec CDI v Brně proběhne," prozradila Lenka Sekaninová.
 

PSALI JSME: Panská lícha rozkvetla. Zajet si tam můžete na drezuru, parkur i kros

 
Otázkou zůstává, jaký dopad bude mít současná situace dopad na zahraniční účast jezdců. "Například Francie je v tuto chvíli zavřená úplně a nepředpokládá se, že by jezdce pustila ven, ohledně Německa se ještě uvidí. Já třeba hodně spoléhám na Rakousko, Maďarsko, Slovensko a Polsko. Víme, že účast nebude tak vysoká jako v loňských ročnících, ale 22. ročník je již úctyhodné číslo a byla by škoda jej neuskutečnit." 
 
Sezona na Panské Líše začíná již v neděli 24. května, kdy proběhnou první drezurní závody a hned týden na to, 31. května, jsou naplánovány jednodenní skokové závody. V červnu se pak 14. odehrají jednodenní drezurní závody a za týden 20. až 21. června dvoudenní drezurní závody. "Jedná se o pony pohár plus závody velkých koní až do stupně TT, aby mohli jezdci před mistrovstvím České republiky jezdit již tuto úroveň," upřesňuje Lenka Sekaninová, která navíc vysvětlila, že závody všestrannosti se již na Panské líše konat nebude. "S všestranností bojujeme již delší dobu, nakonec jsme se rozhodli, že v letošním roce uspořádáme poslední ročník, který jsme však bohužel díky nastalé situaci nezvládli připravit. Nadále tedy budeme pouze tréninkovým střediskem pro všestrannost, ale již nebudeme pořádat závody. Pořádání závodů všestrannosti je opravdu velmi finančně náročné a obě mé dcery se věnují drezuře, musím se věnovat i jim. Z důvodu úspory peněz i času jsme se tedy rozhodli v pořádání závodů všestrannosti již nepokračovat."
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Devadesátka EquiTV: Špičkový výkon Frederica Wandrese v CDI-W v Brně

 
Ohledně zahraničních výjezdů české reprezentace je situace také velmi nejistá. "Například na červen byly naplánované mezinárodní drezurní závody v Maďarsku, ale tento týden jsem měla po Skypu konferenci s Centrální evropskou drezurní komisí a Maďarsko se začne pomalu otevírat až od 1. července. Dále pak na eurodressage.com vyšel článek, že zrušené mistrovství Evropy proběhne v Maďarsku v Budapešti, ale situace je trošku jiná. Samotná FEI se o tom dozvěděla právě přes eurodressage.com, ale žádost ještě ani nebyla podaná. Jestli bude vše schváleno, chtěli bychom absolvovat naše CDI v Brně, na konci září Fót v Maďarsku a na konci října Zakrzow. Toto jsou závody, na které bychom rádi vyjeli, a uvidíme, jak se budou otevírat hranice," nastínila plány na sezonu 2020 Lenka Sekaninová.
 
Foto archiv Jezdci.cz



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE