reklama 11C

Sedlinská, Soukup a Nesvačil senior úspěšní na Bahňáku v Tlumačově

ikonka

Zemský hřebčinec Tlumačov uspořádal na přelomu července a srpna vozatajské závody na nově zrenovovaném závodišti Bahňák, kam se jezdecké akce vrátily po dlouhých čtyřiadvaceti letech. Premiérový mítink přilákal na pět desítek spřežení.
04.08.2020 10:15  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
V kategorii jednospřeží se dařilo Markétě Sedlinské, která kromě úvodní drezury vyhrála i sobotní maraton a v závěrečném parkuru si i přes dvě chyby vedoucí pozici udržela. Mezi kužely předvedl nejlepší jízdu Karel Nývlt. Ten skončil celkově druhý.
 
Ve dvojspřeží vyšel maraton nejlépe Jaroslavu Petřekovi, ale v drezuře ani v parkuru nepatřil mezi nejlepší účastníky. S konečným třetím místem tak nakonec musel být spokojen. Vyrovnané výkony podával Václav Coufalík, jenž byl v páteční i sobotní zkoušce druhý a nedělní parkur dokonce vyhrál. Celkově však skončil až za Alexandrem Soukupem, byť s těsným rozdílem 11 setin bodu. Soukup si vytvořil solidní náskok v drezuře, což pro něj bylo nakonec klíčové. 
 
V královské kategorii čtyřspřeží průběh závodů zas tak napínavý nebyl, neboť Jiří Nesvačil senior zvítězil způsobem start-cíl. Druhý za ním skončil Petr Novák, jehož celková ztráta byla v součtu přes čtyřicet bodů. Ještě o více jak dvacet bodů navrch nasbíral třetí Petr Vlašic.  
 
Foto Jan Kameník



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE