reklama 11D

Bahňák opět žije! Závody spřežení na renovovaném závodišti v Tlumačově

ikonka

Je tomu přesně 24 let, kdy na závodišti Bahňák v Tlumačově proběhl poslední jezdecký den, poslední akce pro chovatele, sportovce a širokou veřejnost. Velká voda na Moravě v roce 1997 odnesla pryč nejen slávu velkých jezdeckých dnů na Bahňáku.
30.07.2020 05:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

 
Na dlouhá léta po záplavách v roce 1997 skončily jezdecké akce na závodišti Bahňák v Tlumačově. Velká voda odnesla pryč jakoukoliv možnost pozemek vrátit svému původnímu účelu. 
 
Agrotechnické úpravy pozemku a v posledních letech i zvyšující se sucho však umožnilo vrátit se na pozemky závodiště a připravit ho znovu pro jezdecké aktivity. „Není snad žádného koňaře staršího třiceti nebo čtyřiceti let, který by neznal Bahňák. Pojďme tedy tento víkend společně se staršími nostalgicky zavzpomínat, pojďme společně s mladšími zvednout prapor nové etapy a historie závodiště Bahňák Zemského hřebčince Tlumačov,“ uvedl ředitel Zemského hřebčince Tlumačov, Ing. David Olejníček.
 
Zemský hřebčinec Tlumačov pořádá na závodišti Bahňák od 30. července do 2. srpna kompletní závody spřežení CAN2*. Závod se skládá ze šesti soutěžních kategorií: jednospřeží pony, dvojspřeží pony, jednospřeží hobby, jednospřeží, dvojspřeží, čtyřspřeží. Přihlášeno je celkem 50 kočárů a 76 koní. „Závodiště je jak pro účastníky, tak diváky připraveno a pokud vyjde i počasí, bude to velmi příjemně strávený víkend. Všechny, kdo mají tento pátek, sobotu či neděli volno, zveme k návštěvě závodů,“ dodává David Olejníček.
 
Ve čtvrtek a v pátek probíhají drezurní úlohy, v sobotu je na programu maraton a v neděli závěrečný parkur mezi kužely. Divácky nejatraktivnější sobotní část bude vysílat živě internetová televize EquiTV.cz. Podrobnosti najdete na adrese www.hrebcinec-tlumacov.cz.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE