reklama 11D

Nesvačilové na CAN Nebanice: Vyhrál Jiří, Radek byl v parkuru lepší

ikonka

Vozatajským parkurem vyvrcholily v neděli 19. července vozatajské národní závody s mezinárodní účastí CAN3*, které v Nebanicích u Chebu nahradily tradiční Světový pohár. Ve čtyřspřeží vyhrál Jiří Nesvačil junior, ale dařilo se i jeho bratru Radkovi.
19.07.2020 19:05  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12D
 
V kategorii jednospřeží uspěl v Nebanicích při CAN3* Libor Kurka. Ten se dostal s Husarem do vedení po vydařeném sobotním maratonu a v neděli se mu podařilo udržet nervy na uzdě a po jedné smolné chybě prvenství uhájil. 
 
Nejlepší výkon přitom předvedl mezi kužely Karel Nývlt, i když také jeden míček shodil. Celkově skončil šestý za Liborem Kurkou s Cavaletem. Skvěle se předvedla také Markéta Sedlinská, která vyhrála drezuru a dílčím třetím místem v maratonu a čtvrtým v parkuru si dojela pro konečné třetí místo. Čtvrtý byl Daniel Bejr. Jediným zahraničním účastníkem mezi elitní sestavou je druhý Vincenz Dobretsberger z Rakouska.
 
Jeho krajanovi Erwinu Gillingerovi se dařilo v kategorii dvojspřeží. V té vyhrál maraton i parkur, a tak se stal i celkovým vítězem. Druhá skončila Carola Slater Diener z Německa, nejlepším Čechem byl třetí Alexandr Soukup. 
 
V kategorii čtyřspřeží se dařilo členům rodiny Nesvačilových. Radek Nesvačil kromě parkuru vždy lehce zaostával za svým bratrem Jiřím, v závěrečné zkoušce jej však těsně předstihl. Jiří Nesvačil junior předváděl suverénní výkony v páteční drezuře i v sobotním maratonu. Při nedělním parkuru mezi kužely udělal stejně jako jeho bratr jednu chybu a stal se celkovým vítězem. „Jsem moc spokojený, koně se vodili dobře, je to kompaktní čtyřka, jede to pořád dopředu a ten jeden balonek, to je prostě smůla,“ zhodnotil Jiří Nesvačil junior. Třetí příčka patřila Hansovi Heusovi z Nizozemí.
 
Internetová televize EquiTV.cz připravila s nejúspěšnějšími českými vozataji sérii video rozhovorů. Poslechněte si, jak průběh nedělních soutěží hodnotí Libor Kurka, Alexandr Soukup a Jiří Nesvačil.
 




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE