reklama 11D

Šampionát Global Champions Tour vrcholí. V Římě je kompletní top 10

ikonka

Předposlední kolo základní části parkurové série Global Champions a poslední v Evropě se koná během tohoto týdne v římské aréně Circus Maximus. Dorazilo tam všech deset hlavních adeptů na titul šampiona. V týmu Prague Lions nechybí Anna Kellnerová.
14.09.2023 09:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Parkurová série Global Champions má za sebou již třináct z patnácti kol základní části, po níž bude následovat už jen Playoffs v pražské O2 areně. Zbývají tak poslední dvě zlaté vstupenky do Super Grand Prix Longines Global Champions Tour, která je tradiční ozdobou galashow světového parkuru v české metropoli. Týmy v Global Champions League pro změnu zabojují o přímý postup do semifinále Super Cupu. 
 
Družstvo Prague Lions budou při třináctém kole v Římě reprezentovat Anna Kellnerová, Niels Bruynseels a Pieter Devos. Aktuálně jsou v žebříčku šestí se 192 body. Pokud by v páteční dvoukolové soutěži vyhráli, brali by dalších 30 bodů a dostali by se na skóre 222, což je o tři body méně, než mají v tuto chvíli čtvrtí St. Tropez Pirates. I když ještě v říjnu proběhne jedno kolo v Rijádu, je velmi pravděpodobné, že Pražské lvy čeká na domácí půdě ve čtvrtek 16. listopadu účast ve čtvrtfinále Super Cupu, v němž se potkají s dalšími jedenácti celky. Do pátečního semifinále postoupí jen osm nejlepších, a tak jezdci doufají, že hned první den budou mít v libeňské aréně silnou podporu svých fanoušků. 
 
Bez šance na top čtveřici nejsou pátí Stockholm Hearts, ale není příliš velká. Na jejich kontě je nyní 206,5 bodů, a tak by se v žebříčku posunuli před St. Tropez Pirates pouze v případě, že by byli do druhého místa a jejich soupeři skončili poslední. Budou tak potřebovat velkou dávku sportovního štěstí i při finále v Saudské Arábii. Naopak, když se pirátům ze Saint Tropez bude dařit, mohli by smazat devítibodovou ztrátu na třetí Madrid in Motion. Druzí Paris Panthers a lídři z Riesenbeck International mohou být v podstatě klidní, neboť by jim semifinálový start v Praze neměl uniknout. Rozdíly mezi nejlepší trojicí jsou totiž dvacet a čtyřicet bodů. 
 

Psali jsme: Thijssen díky domácímu vítězství opět pojede Super Grand Prix v Praze

 
V rámci šampionátu jednotlivců do Říma dorazilo všech deset jezdců nacházejících se na nejvyšších příčkách Longines Global Champions Tour. S 252 body vede Harrie Smolers, druhý je s 238 body Maikel van der Vleuten a 217 bodů stačí na třetí pozici Simonovi Delestremu. Za nimi následují Christian Kukuk, Henrik von Eckermann, Julien Epaillard, Edwina Tops-Alexander, Max Kühner, Pieter Devos a Andreas Schou. Do Super Grand Prix LGCT v Praze, jež se odehraje v sobotu 18. listopadu, se doposud kvalifikovali Sanne Thijssen, Jesicca Springsteen, Max Kühner, Bertram Allen, Harrie Smolders, Christian Ahlmann, Henrik von Eckermann, Maikel van der Vleuten, Julien Epaillard, Edwina Tops-Alexander, David Will, Katrin Eckermann a Philipp Weishaupt. Čtrnácté jméno se fanoušci parkurového skákání dozví v sobotu 16. září po 18. hodině, tedy přesně dva měsíce před startem GC Prague Playoffs.
 
Týmová soutěž GCL proběhne v Římě v pátek od 12:45 a od 16:00 hodin, přičemž druhé kolo odvysílá živě s českým komentářem stanice Nova Sport 2. Sobotní Grand Prix LGCT začíná v 16:00 hodin. Informace o programu GC Prague Playoffs včetně odkazu na on-line prodej vstupenek najdou zájemci na stránkách www.pragueplayoffs.com. 
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions
Zdroj: tisková zpráva Global Champions Prague Playoffs



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE