reklama 11A

Bertram Allen si v A Coruñi zajistil účast v pražské Super Grand Prix

ikonka

V loňském roce Ir Bertram Allen zažil v pražské O2 areně pocit vítězství v Super Cupu Global Champions League. Letos tam bude mít šanci vyhrát jedinečnou Super Grand Prix. Kvalifikoval se do ní vítězstvím v desátém kole LGCT ve španělské A Coruñi.
15.07.2023 22:02  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12C

 
Do Grand Prix Longines Global Champions Tour ve španělské A Coruñi nastoupilo v sobotu podvečer celkem 37 soutěžních dvojic a tou úplně poslední na startu tvořil Bertram Allen z Irska na jedenáctiletém valachovi Pacino Amiro. Stejně jako osm dalších účastníků dokázal parkur s výškou překážek 160 centimetrů překonat bez penalizace a postoupil tak do rozeskakování.
 
To otvíral jeho krajan Trevor Breen v sedle jedenáctiletého valacha Highland President a předvedl opět bezchybnou jízdu v čase 45,79 sekundy, čímž své soupeře dostal poměrně pod tlak. Jak se však později ukázalo, zkrácený kurz šlo projet ještě o poznání rychleji, což bylo vidět hned u dalšího jezdce. Tím byl Rakušan Max Kühner s teprve devítiletým valachem Eic Julius Cesar, jehož jízda byla o více jak tři sekundy svižnější. Bohužel jednou chyboval a skončil tak až osmý před nizozemským jezdcem Maikelem van der Vleutenem s valachem Beauville Z N.O.P. Čtyřbodovou penalizaci zapisovali ještě další dvě dvojice. Nejprve světová dvojka Julien Epaillard z Francie na valachovi Donatello d´Auge, jemuž časomíra ukázala hodnotu 40,83 a poté ještě o dvě vteřiny pomalejší Ital Lorenzo de Luca na patnáctiletém Carlsonovi. 
 
Čistou jízdu zopakovalo celkem pět dvojic. Před již zmiňovaného Trevora Breena se zařadil na čtvrtý řádek výsledkové listiny Simon Delestre s desetiletým hřebcem I Amelusina R. O šest setin rychlejší byl Harrie Smolders na valachovi Monaco N.O.P., a tak se podruhé za sebou probojoval při Longines Global Champions Tour mezi elitní trojici, stejně jako jeho týmová kolegyně z Paris Panthers, s níž v pátek vybojoval prvenství v Global Champions League. Oproti Monaku se Smolders s Ioli Mytilineou na valachovi L´artiste de Toxandra prostřídal na druhém a třetím stupínku, jelikož tato řecká reprezentantka projela cílem o více jak půl sekundy rychleji. 
 
O vítězství ji připravil až v samém závěru Bertram Allen, který na valachovi Pacino Amiro doslova prolétl celý kurz v čase 40,61 sekundy a kromě výhry 100.000 eur získal také zlatou vstupenku do listopadové Super Grand Prix v Praze, v níž bude startovat úplně poprvé. Účast v tomto vrcholném klání sezony mají již zajištěnou z předešlých kvalifikací Harrie Smolders, Christian Ahlmann, Henrik von Eckermann, Maikel van der Vleuten, Julien Epaillard, Edwina Tops-Alexander, David Will, Katrin Eckermann a Philipp Weishaupt. 
 

Psali jsme: Prague Lions si v A Coruñi o příčku polepšili. Vyhráli Paris Panthers

 

V žebříčku LGCT vede po deseti kolech Maikel van der Vleuten s 231 body. Téměř 51 bodů na něj ztrácí druhý v pořadí Christian Kukuk a 171 bodů má třetí Simon Delestre. Následuje švédské duo Malin Baryard-Johnsson a Henrik von Eckermann. V top 10 pak figurují ještě Harrie Smolders, Julien Epaillard, Edwina Tops-Alexander, Pieter Devos a Abdel Saïd. 
 
Další červencovou zastávkou Global Champions bude už za pár dní německý Riesenbeck. V srpnu jsou naplánované dvě zastávky v Londýně a ve Valkenswaardu. V polovině září bude dějištěm světové série Řím a základní část vyvrcholí na konci října v Rijádu. Tečku za celou sezonou pak udělá od 16. do 19. listopadu GC Prague Playoffs.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions
Zdroj: tisková informace Global Champions Prague Playoffs
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE